Primul weekend din luna septembrie se anunță a fi unul plin cu muzică retro, distracție și concerte. Atelierele de pictură pe plase de pânză în Orașul Artiștilor și atelierele de henna sunt alte activități inedite la care sibienii pot participa în primele zile de toamnă.
Vremea se anunță a fi una plăcută în acest sfârșit de săptămână, perfectă pentru numeroasele evenimente care vor avea loc în Sibiu. În oraș va răsuna muzica retro și vor avea loc concerte susținute de artiști care au făcut furori în anii 2000. Sibienii care vor să se distreze pe cele mai tari hit-uri sunt așteptați la Sibiul de Odinioară în perioada 1-4 septembrie, în Parcul Tineretului. Sweet Kiss, N&D, DJ Codi Reivs, Geo Da Silva, Body &Soul sunt doar o parte dintre artiștii care vor transforma primele seri de septembrie în momente memorabile.
La ”Sibiul de Odinioară” pot participa și copiii. Pentru ei, organizatorii au pregătit numeroase activități interactive printre care ateliere de pictură pe figurine de ipsos, atelierul senzorial „Coronițe de Toamnă” și ”Tablouri de Poveste”.
Distracție este și la Cotton Pub, unde sibienii sunt invitați să danseze până dimineața. În prima zi de toamnă, joi seara, va avea loc Balkan Night, unde DJ MINU și MC ROSSO vor face atmosferă. Petrecerea începe la ora 22:00 și are dress code-ul casual. Intrarea costă 30 lei, iar rezervările se pot face la numărul de telefon 0737 381 898. Vineri, 2 septembrie, și joi, 3 septembrie, CIPI HAMPU & ALEX ZARA vor mixa cele mai tari hit-uri pe terasa de la Cotton. Distracția începe la ora 19:00, intrarea fiind gratuită.
Sibienii care preferă să petreacă weekend-ul într-un alt mod pot alege să meargă la unul dintre multele filme pregătite de CineGold pentru acest weekend. „3000 de ani de dorință”, „Dragon Ball Super: Super Hero”, „Elfii cofetari”, „Dirijorul Tăcerilor”, „După ce am găsit fericirea”, „Invitație în Iad” sunt doar câteva dintre filmele care pot fi urmărite în acest weekend.
Tot în acest weekend, în Piața Mare a Sibiului se va desfășura Târgul Olarilor. Cea de-a 56-a ediţie a evenimentului va aduce în inima orașului meșteri olari din întreaga țară, ce aduc spre vânzare produse atent meșteșugite. Totodată, vor avea loc demonstrații și ateliere practice pentru cei care sunt curioși să afle tainele acestei practici. Târgul va avea loc în perioada 3-4 septembrie, începând cu primele ore ale dimineții.
Toamna începe și cu o premieră în Sibiu – Festivalul Culturii Arabe. Organizat de Centrul Cultural Arab din Sibiu, primul festival din oraș dedicat culturii arabe vă propune o serie de evenimente artistice, muzicale și intelectuale. Prin intermediul lui, sibienii pot descoperi fațete autentice ale culturii arabe și ale popoarelor din Orientul Mijlociu. În cadrul festivalului, în perioada 2-4 septembrie, se vor desfășura conferințe, expoziții de artă, ateliere de henna, un concurs de fotografii și expoziție publică, un concert oriental și concert Arabesque.
La Teatru BIS toamna începe cu un concert de muzică românească tradițională susținut de Elena Sstrings, sâmbătă 3 septembrie, la ora 20:00. Sibienii interesați sunt așteptați în Grădina BIS, unde vor răsuna acorduri și ritmuri de folclor mistic românesc. “Pentru mine, muzica tradițională este mantră, este meditație. Prin caracterul ei repetitiv și prin sonoritățile sale specifice, muzica liniștește mintea și merge dincolo de ea, fiind purtătoarea unor semințe de înțelepciune care transcend iluzia timpului și a spațiului, în așa fel încât noi, cei de astăzi, încă rezonăm și ne regăsim în aceste povești”, spune artista.
Copiii sibienilor pot participa la un atelier de creație ce le va pune la încercare creativitatea și imaginația. Duminică, 4 septembrie, cei mici vor învăța alături de Diana-Ribana să picteze plase din pânză. Atelierul se desfășoară în Oraşul Artiştilor între orele 11:30-12:30, iar intrarea este gratuită în baza locurilor disponibile. Pentru a participa nu se percepe taxă și toate materialele necesare vor fi puse la dispoziție de către organizatori.
Pentru cei care vor să petreacă o zi liniștită în natură, plimbarea cu mocănița pe Valea Hârtibaciului este ideală. Începând de astăzi, 1 septembrie, mocănița va circula doar duminica, dar cu trei curse pe zi, la orele 10:00, 12:00 și 14:30, cu plecare din gara Cornățel. Biletele pot fi achiziționate online și costă între 15-25 lei. Copiii între 3 și 18 ani beneficiază de reducere, iar cei sub 3 ani călătoresc gratuit.