scrisoare secretă scrisă de regina elisabeta, ascunsă într-un seif din australia - poate fi deschisă peste 63 de ani

O scrisoare secretă scrisă de Regina Elisabeta a fost ascunsă într-un seif din Australia. Aceasta poate fi deschisă doar peste 63 de ani, notează ladbible.com, preluat de Mediafax.

Scrisoarea Majestății Sale a fost scris pentru locuitorii din Sydney și este păstrat în secret într-una dintre clădirile istorice ale orașului, Queen Victoria Building.

scrisoare secretă scrisă de regina elisabeta, ascunsă într-un seif din australia - poate fi deschisă peste 63 de ani

Scrisoarea se află deja în clădire de aproape 36 de ani, deoarece regina a scris biletul în noiembrie 1986, cu ocazia unei vizite de stat.

Aparent, nici măcar personalul apropiat al Reginei nu știe ce a fost scris pe bilet, în afară de instrucțiunile stricte de pe față care declară când ar trebui să fie deschis.

Scrisoarea semnată de regină este adresată Lordului Primar al orașului Sydney, Australia.

În instrucțiunile scrisorii se arată: „Salutări. Într-o zi potrivită care va fi aleasă de dumneavoastră în anul 2085 d.Hr. vă rog să deschideți acest plic și să transmiteți cetățenilor din Sydney mesajul meu pentru ei”.

Clădirea a fost deschisă pentru prima dată în 1898 și a fost numită în onoarea Jubileului de Diamant al reginei Victoria.

Monarhia britanică rămâne la conducerea Australiei, Regele Charles fiind reprezentat în țară de Dave Hurley, guvernatorul general al țării.

Monarhia ar fi putut fi abolită în 1999, când țara a organizat un referendum pentru a decide dacă dorește să devină o republică. Alegătorii au optat împotriva schimbării, 54% din populație declarând că ar dori ca Regina să rămână șef de stat.

Majestatea Sa a vizitat Australia de 16 ori în perioada în care s-a aflat pe tron, prima sa vizită având loc în 1954, la doar doi ani după ce a devenit regină – în urma decesului tatălui său, regele George al VI-lea.

Când Regina a vizitat țara în 1954, ea a fost primul monarh domnitor care a călcat pe pământ australian.

Nici restul familiei regale nu a fost străină de Australia.

Prințesa Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence, au vizitat, de asemenea, Australia la începutul acestui an.

În cadrul acelui turneu, Prințesa Anne a deschis cea de-a 200-a ediție a Expoziției Regale de Paște de la Sydney, pe care a deschis-o pentru prima dată în 1970 împreună cu părinții și fratele ei, Regele Charles.

Prințul William și Kate Middleton – acum prinț și prințesă de Wales – urmau, de asemenea, să facă o călătorie în Australia în 2020, dar aceasta a fost anulată din cauza pandemiei Covid-19.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică