cel mai bun pădurar din țară este din buzău - reprezentantul sibiului s-a clasat pe locul cincisprezece
Concursul profesional ”Cel mai bun pădurar din țară” a avut loc anul acesta la Sibiu. Peste 40 de reprezentanți ai direcțiilor silvice din toată țara și din Republica Moldova au participat la această competiție „cu o lungă tradiție în silvicultură.”
Etapa națională a concursului profesional „Cel mai bun pădurar” a fost găzduită în acest an de Direcția Silvică Sibiu. În perioada 11-14 octombrie, câștigătorii etapelor județene organizate de cele 41 de direcții silvice din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” și ai Agenției ,,Moldsilva” din Republica Moldova „s-au luptat” pentru premiul cel mare.
cel mai bun pădurar din țară este din buzău - reprezentantul sibiului s-a clasat pe locul cincisprezece
Câștigătorul titlului „Cel mai bun pădurar”, i-a revenit reprezentantul Direcției Silvice din Buzău. Locul doi a revenit reprezentantului Direcției Silvice din Iași, iar pe locul 3 s-a clasat pădurarul de la Direcția Silvică din Galați. Tânărul care a reprezentat Sibiul a terminat competiția pe locul 15, sperând ca la anul viitor să urce pe podium.
Directorul Direcției Silvice din Sibiu, Ilie Troancă, este mulțumit atât de locul obținut în cadrul competiției „Cel mai bun pădurar”, cât și de modul în care s-a desfășurat concursul. „Cred că a fost foarte bine organizat. Cât despre locul pe care ne-am clasat, ne bucurăm că poziția noastră a fost cea pe care am meritat-o și ne dorim ca la ediția următoare să fie și mai bine. Reprezentantul nostru, Gligor Silviu, are 20 și ceva de ani. E un băiat tânăr, cu perspectivă, care va deveni fie un pădurar de excepție, fie inginer”, spune Troancă.
cel mai bun pădurar din țară este din buzău - reprezentantul sibiului s-a clasat pe locul cincisprezece
Câștigătorul concursului a fost desemnat în urma a cinci probe. Prima a fost una teoretică, a doua a constat în recunoașterea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze și puieți, a speciilor de vânat, precum şi a principalelor specii de dăunători ai pădurilor. A treia probă a constat în sortarea şi determinarea volumului buștenilor prin măsurători și calcule matematice specifice. La cea de-a patra probă, cei 41 de participanți au trebuit să întocmească un act de contravenţie/infracţiune şi un proces verbal de reținere, în vederea confiscării, a materialului lemnos, cu proveniență ilegală. Ultima probă a constat în introducerea datelor în aplicația SUMAL 2.0.
Concursul este organizat anual de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Sindicatelor din Silvicultură ”Silva”, și are o vechime de cel puțin 25 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică