video primele imagini subacvatice cu pagubele la gazoductele nord stream - lipsesc 50 de metri din conductă
FOTO Twitter

O anchetă preliminară asupra avariilor la cele două gazoducte Nord Stream în zona economică exclusivă daneză a Mării Baltice arată că scurgerile au fost cauzate de explozii puternice, a anunţat poliţia din Copenhaga.

video primele imagini subacvatice cu pagubele la gazoductele nord stream - lipsesc 50 de metri din conductă

Investigaţii suplimentare cu privire la avarierea gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 în zona economică exclusivă daneză vor fi conduse în comun de poliţia din Copenhaga şi Serviciul danez de securitate şi informaţii, relatează observatornews.ro

‘Este încă prea devreme pentru a spune ceva despre cadrul în care cooperarea internaţională cu, de exemplu, Suedia şi Germania se va desfăşura, întrucât depinde de câţiva actori’, a indicat poliţia din Copenhaga.

Descoperirile autorităţilor daneze par similare celor ale procurorilor suedezi, care au declarat că alte două avarii în gazoductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia de Germania prin Marea Baltică, par de asemenea că au fost cauzate de explozii şi că acest caz este investigat ca sabotaj major.

Primele imagini cu pagubele la gazoductele Nord Stream

La trei săptămâni de la identificarea avariei la gazoductele Nord Stream din Marea Baltică, au apărut primele imagini cu pagubele suferite în urma presupuselor acte de sabotaj. Astfel, experții au observat că lipsesc aproximativ 50 de metri din Nord Stream 1.

Avaria a fost identificată la 80 de metri adâncime, potrivit publicației suedeze Expressen. În apropierea conductei se observă fisuri largi pe fundul mării, în urma exploziei care a provocat o activitate seismică de 2,3 pe scara Richter.

Nord Stream 2 este un proiect de milioane de dolari care a fost conceput pentru a transporta gaz rusesc în UE. Era destinat să livreze 55 de miliarde de metri cubi de gaz pe an – mai mult de 50% din consumul anual al Germaniei. Conducta Nord Stream 2 nu a fost niciodată deschisă, proiectul fiind suspendat după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Nord Stream 1, pe de altă parte, a fost operațional, dar Rusia a redus și a întrerupt aprovizionarea pe parcursul verii, sub pretextul unor probleme tehnice.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică