O tânără de 18 ani a fost convinsă de o asistentă maternală din București, în vârstă de 40 de ani, să se prostitueze la Alba Iulia.
Femeia intermedia activitatea de prostituție tinerei, pe care a convins-o să se mute pentru o perioadă la Alba Iulia. Cele două s-au cunoscut în București, unde frecventau aceleași cluburi de noapte. La sfârșitul lui 2017, femeia i-a spus tinerei să meargă alături de ea și de soțul ei la Alba Iulia pentru Ziua Națională, dar să petreacă și Crăciunul în oraș, relatează Adevărul.
Femeia (B. D. M.) a câștigat încrederea mamei tinerei, căreia i-a spus că fata va sta în apartamentul său din București. În realitate, au mers la Alba Iulia, unde a închiriat un apartament dintr-un bloc de pe Calea Moților. Potrivit motivării intanței „în prima jumătate a lunii decembrie a anului 2017, persoana vătămată a practicat de bunăvoie prostituția, iar de racolarea clienților s-a ocupat inculpata care a postat mai multe anunțuri pe diferite site-uri cu profil matrimonial”.
Tariful perceput: 150 de lei pentru 10 minute
În cadrul anunțurilor apăreau următoarele numere de telefon, toate administrate de femeia proxenetă. În anunțurile aferente primelor trei numere de telefon apăreau fotografii luate de pe alte site-uri, iar în anunțul pe care apărea ultimul număr de telefon au fost folosite pozele reale ale tinerei.
„Tariful perceput de către persoana vătămată era de 150 de lei pentru 10 minute, aceasta având în medie 4-5 clienți pe zi. Jumătate din sumele obținute de către persoana vătămată reveneau inculpatei”, se arată în motivarea Judecătoriei Alba Iulia, din 13 octombrie 2022.
În cursul urmăririi penale, femeia nu a dorit să formuleze declarații, aceasta rezervându-și dreptul la tăcere.
„Pe parcursul judecății, inculpata a depus la dosar o declaraţie autentică notarială în care a arătat că nu recunoaşte fapta pentru care a fost trimisă în judecată”, se mai susține în hotărârea instanței din Alba Iulia.
Magistrații au condamnat-o pe femeie la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism.
Pe parcursul termenului de supraveghere, femeia va fi obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile. Hotărârea a fost contestată de aceasta, iar dosarul va ajunge la Curtea de Apel.