Administratorii sălilor de fitness din Sibiu sunt îngrijorați de scumpirile din ultimele luni care îi afectează tot mai mult. În prezent, cei mai mulți așteaptă temători primele facturi din anotimpul rece.
În Sibiu funcționează la ora actuală zeci de săli de fitness, care au rezistat pandemiei și care încearcă să supraviețuiască atât creșterilor de prețuri la soluțiile de dezinfectare, cât și majorărilor la facturile pentru energie. Pentru a-și păstra clienții, proprietarii fie au scumpit abonamentele cu o sumă nesemnificativă, fie le-au menținut la același nivel.
„Nu știu cum o să facem față, pentru că este foarte greu. Abia am dat drumul la centrala pe gaz și deja mi-a consumat 30 de mc. Cred că va trebui să luăm măsuri, dar mai întâi să vedem cât ne vine factura în prima lună. Clienții au și ei aceeași problemă, și din acest motiv s-au împuținat la aproape jumătate. Vine lume cât să supraviețuim, nici nu vrem altceva. Majoritatea celor care au copii au cam renunțat la sală, mai sunt cei tineri care au bani de la părinți. Cu toate că este o perioadă foarte grea, nu m-am gândit să închid”, spune Ștefan Cabel, administratorul sălii de fitness Green Diamond.
La Bebeșelea Club Culturism & Fitness numărul clienților a scăzut cu 15%, 20% față de perioada dinainte de pandemie. „La gaz s-a simțit la factura că a crescut prețul. Ne îngrijorează pentru că se vede că s-a scumpit, acum nu știu cum va fi cu plafonările de la stat. Din păcate, numărul clienților a scăzut. Imediat după pandemie au fost mai mulți decât acum”, spune Radu Bebeșelea, asociat la Bebeșelea Club Culturism & Fitness.
”În decembrie mulți renunță pentru că vin sărbătorile”
Pentru majoritatea sălilor de fitness din Sibiu este important să reușească să treacă de lunile de iarnă, în care costurile sunt mai ridicate, iar numărul clienților este mai mic din cauză că se apropie sărbătorile. „Momentan nu am scumpit abonamentele, pentru că sala urmează să intre în renovare – poate după aceea o să mai punem puțin la preț. Ne descurcăm, mai venim cu bani de acasă. Sunt luni mai bune și unele mai puțin productive, cum o să fie în luna decembrie când mulți renunță pentru că vin sărbătorile”, spune Ramona Dediu de la Gym Tonic.
La Green Diamond un abonament lunar costa 140 lei înainte de pandemie, acum este 150 lei. Proprietarul sălii spune că a scumpit abonamentele cu doar 10 lei pentru că altfel nu ar mai veni oamenii. „Le-am explicat de ce am mărit prețul, pentru că oamenii sunt la fel de constrânși și la fel de nesiguri ca noi în privința viitorului”, spune Cabel.
La sala de fitness Alegria, prețurile la abonamente au rămas aceleași ca în anii trecuți cu toate că și instructorii „s-au scumpit” Prețurile la abonamente diferă în funcție de numărul de ședințe. Un abonament cu patru ședințe pe lună costă 90 lei, iar un abonament cu număr nelimitat de ședințe costă 200 lei.
Așa să fie oare? Eu văd că alte săli se extind. Poate vor niște facilități de la stat sau administrațiile locale.
povesti nemuritoare!!!
Sa le fie de bine, ca in pandemie cei care au platit abonament pe 1 an, nu au mai fost lasati sa intre la sala fara vaccin sau test covid, si au ramas cu banii pierduti.
Dupa sarbatori, dupa multe calorii ingerate va fi bataie pe sali. Ar trebui scazuta temperatura din sala si eventual cuplate ceva dinamuri la aparatele din sala sa produca o parte din curentul necesar. E pacat sa irosesti atat de multe calorii degeaba 🙂