E.ON Energie România își avertizează clienții să nu ia în considerare și să nu deschidă documentele atașate și link-urile transmise în e-mailuri de tip phishing (tentativă de furt a informațiilor), primite în ultimele zile, arată un comunicat.
Mesajele se referă la o cerere de ofertă de preț și la disponibilitatea de instalare a unor produse E.ON.
Compania nu transmite clienților e-mailuri cu astfel de subiecte, spune E.ON. Prețul energiei electrice și al gazelor poate fi verificat pe pagina web a companiei sau pe comparatorul de prețuri pus la dispoziție pe pagina web a ANRE. De asemenea, mai multe informații despre produsele E.ON pot fi găsite tot pe pagina web a companiei, transmite Mediafax.
E.ON oferă detalii despre prețuri și oferte doar în cazul în care primește solicitări pe e-mail din partea clienților.
E-mailurile de phishing pot să conțină îndemnuri de a trimite o confirmare de primire/livrare, de a deschide documente atașate cu format necunoscut, de a completa rapid cereri sau de a accesa linkuri prescurtate care ascund adevărata adresă URL.
Recomandarea specialiștilor în Cyber Security din cadrul E.ON Energie România este de a nu da curs acestor invitații deoarece documentele atașate sau link-urile pot conține viruși care vor afecta funcționarea dispozitivelor sau pot accesa datele personale fără permisiunea utilizatorului.
Compania sfătuiește clienții să evite deschiderea e-mailurilor primite de la companiile de la care nu așteaptă vreun mesaj, să nu deschidă și să nu salveze documentele atașate primite de la adrese de e-mail care nu sunt de încredere, să nu se grăbească să interacționeze cu e-mailul, mai ales când mesajele creează sentimentul fals al unei urgențe și să verifice corectitudinea limbajului, de regulă fiind scrise nenatural, cu greșeli gramaticale.