O țară oferă vacanțe gratuite străinilor - Doar zece persoane pot beneficia de oportunitate
Sursă foto: Adevărul

Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda a fost desemnată cea mai fericită țară din lume de către World Happiness Report (Raportul mondial al fericirii). Țara nordică oferă excursii gratuite pentru 10 persoane, care vor participa la un „Masterclass al fericirii“ timp de patru zile.

O țară oferă vacanțe gratuite străinilor - Doar zece persoane pot beneficia de oportunitate

Potrivit raportului, „Finlanda continuă să ocupe primul loc și este pentru al șaselea an consecutiv cea mai fericită țară din lume, cu un scor semnificativ mai mare decât toate celelalte state”, relatează Adevărul.

Cu toate acestea, nu există un secret național în spatele fericirii finlandeze, a declarat Heli Jimenez, director senior la organizația guvernamentală Business Finland. Mai degrabă, este „o abilitate care poate fi învățată”, a spus ea.

Pentru a dovedi acest lucru, Finlanda oferă excursii gratuite timp de patru zile în care se discută despre filosofia finlandeză și despre echilibrul vieții.

Primul „Curs al fericirii” din Finlanda va avea loc între 12 și 15 iunie la Kuru Resort, un refugiu de lux pe malul unui lac din sudul Finlandei.

Potrivit Visit Finland, „antrenorii experți” vor aborda patru teme în patru zile:

natura și stilul de viață
sănătate și echilibru
design și „cotidian”
alimentație și bunăstare
Pot participa doar zece persoane. Pentru cei care vor fi aleși, costurile cursului, plus cheltuielile de călătorie, vor fi acoperite.

Cererile pentru a participa la curs sunt deschise până pe 2 aprilie. Călătorii interesați trebuie să completeze un formular și să realizeze o provocare pe rețelele sociale prin care să arate de ce „s-ar putea să fii în secret un finlandez”.

De ce este Finlanda atât de fericită

Jimenez a spus că este întrebată adesea de ce sunt finlandezii atât de fericiți. Pentru ea, aceasta „provine dintr-o relație strânsă cu natura și din stilul nostru de viață cu picioarele pe pământ”.

„Ne cultivăm echilibrul dintre viața profesională și cea privată, credem în societatea noastră și ne dedicăm timpul pentru a beneficia de apropierea noastră de natură”, a spus directorul executiv finlandez al companiei HappyOrNot, Miika Makitalo.

„Finlandezii au o filosofie numită «sisu”», un amalgam de perseverență, reziliență și păstrarea problemelor în perspectivă. Sisu definește caracterul nostru național și este un concept la fel de ușor de recunoscut și acceptat de finlandezi cum ar putea fi «visul american» pentru locuitorii din SUA”, a mai adăugat Miika Makitalo.

El a spus că acest cuvânt nu are un echivalent în limba engleză, dar implică depășirea propriilor limite și abordarea cu capul înainte a unor provocări aparent insurmontabile.

„Această filozofie stă cu siguranță la baza fericirii noastre naționale și a sentimentului de scop”, a spus el. „Ne menține moralul ridicat”.

Clasamentul fericirii, pe țări

Raportul „World Happiness Report” al Națiunilor Unite clasifică țările în funcție de scorurile medii de evaluare a vieții din 2020 până în 2022. Potrivit raportului, evaluările vieții se bazează pe șase factori principali: venitul, sănătatea fizică și mentală, sprijinul social, generozitatea, nivelul de corupție și libertatea de a trăi fără discriminare.

O țară oferă vacanțe gratuite străinilor - Doar zece persoane pot beneficia de oportunitate
Sursă foto: Adevărul

Potrivit raportului, mediile de evaluare a vieții din acest an sunt „remarcabil de rezistente”, mediile globale din ultimii trei ani fiind similare cu cele de dinaintea pandemiei.

Totuși, Afganistanul și Libanul se află la sfârșitul listei. Potrivit raportului, media evaluărilor de viață în ambele țări este de 1,8 și, respectiv, 2,4, pe o scară de la 0 la 10.

Ultima oră

Comentariul meu