Angajații Primăriei Micasasa s-au implicat activ în ultimile zile pentru a ajuta cetățenii din comună să depună dosarele necesare pentru programul privind protecția speciilor de faună sălbatică, prin instalarea de echipamente și/sau dispozitive de tipul gardurilor electrice ori a altor mijloace asemănătoare permise de lege, în vederea diminuarii conflictelor și reducerii pagubelor cauzate de animale sălbatice.
Proiectele valorează aproximativ 280.000 de lei și au fost depuse chiar în prima zi de cand Administrația Fondului pentru Mediu a lansat programul de finanțare.
“Dorim să mulțumim tuturor colegilor care s-au implicat în acest demers și au contribuit la pregătirea dosarelor de finanțare. Sperăm ca fiecare cerere depusă să primească finanțarea și astfel eforturile noastre vor fi răsplătite.
Programul “Protecția speciilor de faună sălbatică” este o oportunitate importantă pentru comunitățile care trăiesc în zone cu animale sălbatice și este o modalitate de a proteja atât oamenii, cât și animalele, încurajăm pe această cale și alte primării din județ să se implice și să ajute oamenii să profite de aceste finanțări” a declarat Adrian Suciu, viceprimarul comunei Micăsasa.
La ora actuală, suma rămasă disponibilă pentru acest program este de 90 000 000 lei din 105 000 000 de lei disponibili inițial și au fost depuse până acum un număr total de 616 de dosare.
Primăria Micăsasa se angajează să continue să sprijine comunitatea locală pentru a identifica alte programe și inițiative care vor contribui la dezvoltarea durabilă a comunei și la îmbunătățirea vieții cetățenilor săi.