Avertisment pentru clienții Digi - Sunt trimise mesaje false în numele companiei
Sursă foto: HUFF

Utilizatorii rețelei Digi au primit în ultima perioadă email-uri prin care au devenit victime ale hackerilor. Specialiștii în securitate cibernetică spun că utilizatorii trebuie să fie foarte atenți la email-urile pe care le primesc pentru că pot observa indicii care îi pot salva de la astfel de situații. 

Avertisment pentru clienții Digi - Sunt trimise mesaje false în numele companiei

Avertisment pentru clienţii Grupului Digi. Imaginea companiei este folosită pentru un atac cibernetic în masă, Astfel, utilizatorii sunt îndrumați să dea click pe un link, care mai apoi îi redirecționează spre o pagină clonată, relatează Adevărul.

Specialiștii spun că odată introduse datele de card, hackerii pot face tranzacții cu banii din conturile bancare ale abonaților.

„Este o tentativă nouă de fraudă, nouă, în sensul în care targetează subiectul, de data aceasta Digi, și clienții companiei Digi, impersonând societatea, folosindu-se de imaginea vizuală și transmit notificări de plată. Astfel, clonează site-ul companiei și solicită clienților să facă tranzacții sau să introducă datele de card, în vederea achitării serviciilor de care beneficiază. Trebuie să fim atenți la sursa messajului, de unde provine, să ne asigurăm că este legitim, să ne asigurăm că link-urile către care se redirecționează sunt cele legitime. Bineînțeles, greșelile gramaticale pot atrage atenția, atacatorii nefiind, neapărat, de origine română. Detaliile care pot fi generice, doar care să cloneze și care să dea impresia de legitimitate a unui mesaj, să nu fie un cod de client invalid. Suma să nu coincidă, o diferență de imagine, vizuală, poziționare. Și trebuie să fie, de asemenea, atenți, de fiecare dată, când își introduc datele personale, în special căsuțele de mail, pentru că acestea ar putea fi folosite în atacuri viitoare”, spune Mihai Ion Aurelian, specialist.

Acesta recomandă utilizatorilor că trebuie să fie foarte atenți la email-urile pe care le primesc pentru că pot observa indicii că sunt victime ale hackerilor, mai ales cui furnizăm datele personale și bancare.

O altă recomandare este folosirea unor parole puternice, unice și securizate, dar și autentificarea cu mai mulți factori.

Ultima oră

Comentariul meu