ccia sibiu se sesizează după ce iordănescu a fost trimis în judecată în dosarul concursurilor la aeroport - „nu mai faceți referire la organizația noastră”

Colegiul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu ia poziție vis-a-vis de comunicatul Parchetului de pe Langa Tribunalul Sibiu, prin care se arăta faptul că, directorul CCIA a fost trimis în judecată, în stare de libertate, în dosarul concursurilor de la Aeroportul Internațional. 

ccia sibiu se sesizează după ce iordănescu a fost trimis în judecată în dosarul concursurilor la aeroport - „nu mai faceți referire la organizația noastră”

Eugen Iordănescu, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârșirea mai multor infracțiuni. (VEZI AICI CE SPUN PROCURORII). Toate faptele de corupție ar fi fost săvârșite în legătură cu procedura de ocupare a unor funcții de conducere în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu .

În urma ultimelor informații transmise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu a reacționat, menționând că nu dorește să mai fie adusă în discuție organizația, în condițiile în care faptele pentru care a fost trimis în judecată Iordănescu nu au legătură cu activitatea de la Camera de Comerț, ci cu concursurile de la Aeroportul Internațional.

Redăm integral poziția Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț Sibiu

În legătură cu comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 18.05.2023, Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț reunit formulează și susține urmatoarea poziție:

Dosarul la care se face referire în comunicat este același pentru care la data de 08.12.2021, respective 10.12.2021, au fost emise alte doua comunicate de presa de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, prin care se aducea la cunoștința publică autosesizarea organelor de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu in legatură cu “săvârșirea infracțiunilor de delapidare, complicitate la delapidare și spălare a banilor”, de către directorul general în detrimentul CCIA Sibiu. În legătură cu această suspiciune,în 08.12.2021 au fost efectuate 13 percheziții, ridicate documente din 32 locații și 35 de persoane au fost aduse cu mandat pentru audiere. În calitate de presupusă parte vătămată, CCIA nu a fost băgată în seamă mai mult de 8 luni, Poliția și Parchetul “apărând” cu fervoare banii și interesele noastre, făra ca cineva să o ceară. Dupa ce în instanță, Directorul General a obținut anularea interdicției de a-si exercita funcția, Parchetul a renunțat în mod surprinzător cu totul la controlul judiciar, creând impresia că de fapt singurul interes era acela de a ne perturba activitatea.

Încă de la primul moment și până în prezent am arătat ca în ceea ce priveste CCIA SIBIU, aceasta este o persoană juridică PRIVATĂ, care atât prin intermediul Adunării Generale cât și a Colegiului a arătat și arată că toate plățile făcute de către Directorul General și Directorul General Adjunct au fost legale și justificate. Din actele din dosar care ne-au fost puse la dispoziție după repetate cereri și îndelungat timp, NU rezultă nici astăzi care a fost rezultatul acestor mari acțiuni de protejare a ordinii publice și a patrimoniului nostru și care ar fi dovezile care susțin acuzația. Până astăzi nu au fost audiați martori cheie, părând ca mai e nevoie de alți câțiva ani ca cercetarea să ajungă la capăt, ceea ce ne produce importante prejudicii.

Protestăm astfel față de tergiversarea soluționarii acestei cauze și față de faptul că Parchetul nu face nici o referire în comunicatul din 18.05.2023 la rezultatele unei astfel de acțiuni în forță, ce a vizat exclusiv presupusa delapidare, aparent acestea fiind disjunse, fără a putea fi încă dovedite de o manieră în care să poată fi trimise în judecată.

Protestam de asemenea fata de lentoarea cu care plângerile penale care vizează “un fost presedinte al Camerei”, care a creat un prejudiciu efectiv de peste 725.000 Euro sunt cercetate și solicităm Parchetului să comunice de asemenea public dacă face cercetări în legatură cu faptele respective și care este stadiul acestora. Credem că pentru opinia publica este la fel de important să fie informată asupra unor presupuse fapte penale comise de către un fost președinte, la fel cum se pretinde ca ar fi interesată de presupusele fapte ale unui director.

Solicităm ca Parchetul să ia act de faptul că în ceea ce privește acuzațiile pentru care a formulat trimiterea în judecată, acestea nu au nici o legătură cu funcțiile de conducere sau activitatea Camerei. CCIA Sibiu NU a fost implicată în proceduri de selecție la Aeroport, comisia fiind formată din funcționari publici și experți independenți, fără legătura cu orice alta calitate a acestora. Nu am avut și nu avem nici o relație instituțională cu IPJ, drept urmare vă solicităm public să NU mai faceți referire la organizația noastră în acțiunile dvs. de comunicare publică care nu ne privesc.

Vom formula de asemenea o cerere în instanță privind tergiversarea cercetării penale în cazul acuzațiilor de delapidare, solicitând o cat mai rapidă finalizare a cercetării penale și comunicarea publică a rezultatelor.

Reiterăm faptul că Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu este o entitate privată, cu o istorie de aproape 100 de ani, cu scop nepatrimonial, care functionează din fonduri exclusiv private, nu avem nici un ban din bugete publice, nu suntem obligați să justificăm nimănui banii noștrii cu excepția membrilor organizației, suntem o entitate de utilitate publică și nu de interes public, cu drept de lobby prin lege și interfață între comunitatea de afaceri și statul roman!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică