Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna va intra în modernizare. Clădirea va avea un nou corp și o sală nou de sport, dotate cu panouri fotovoltaice.
Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna urmează să fie modernizat conform unui proiect de hotărâre ce va fi votat la următoare ședință a Consiliului Local, ce va avea loc în 29 mai. Serviciul Public de Administrare a Unităților de Învățământ Preuniversitar de Stat a achiziționat servicii de proiectare pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiții „Extindere corp școlar și sală de sport la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna”, Aleea Turnului Roșu, nr. 2
Pentru acest proiect se va solicita atragerea de fonduri nerambursabile, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 Educație, Reforma 6 – pentru „Construirea și dezvoltarea unei rețete-pilot de școli verzi”.
Obiectivul general al proiectului propus îl constituie îmbunătățirea infrastructurii de educație la nivelul orașului Sibiu și implicit a procesului educațional, prin crearea de noi spații necesare derulării activității educaționale în cadrul Colegiului Pedagogic Andrei Șaguna Sibiu.
„Se propune extinderea colegiului cu un corp nou de clădire, corpul nou propus se va lega funcțional de cel existent pe latura de est a clădirii existente. Obiectivul de investiții propune extinderea corpului școală la Colegiul Pedagogic Andrei Șaguna, și construirea unei noi săli de sport. Noul corp propus va avea regimul de înălțime P+2E. Extinderea va cuprinde 20 săli de clasă, 2 laboratoare, 1 cabinet, 1 birou, grupuri sanitare și o sală de sport, inclusiv vestiare aferente și alte spații anexă. În cadrul proiectului vor fi cuprinse și amenajări exterioare” se arată în proiectul de hotărâre.
De asemenea va fi instalat un sistem de panouri fotovoltaice care va asigura energie complementară din surse regenerabile. Iluminatul artificial se va realiza cu aparate de iluminat cu sursa de tip LED. Pentru a asigura un volum de aer în corelare cu numărul de persoane care au activități în sălile de clasă, s-a prevăzut un sistem de ventilare descentralizat pentru introducerea aerului proaspăt în sălile de clasă, echipat cu recuperator de căldură în scopul reducerii emisie de CO2. Valoarea totală (inclusiv TVA) a investiție este de 43.808.582,92 de lei.