Baronul Samuel von Brukenthal, ajuns la venerabila vârstă de 302 ani, îi transmite noului ministru al Culturii, Raluca Turcan, mult succes sau măcar cât de cât succes și, poate, rezultate ceva mai bune decât cele din mandatul anterior de ministru.
Baronul îi mai transmite președintei PNL Sibiu că speră doar ca într-o bună zi „să nu se trezească mort” și să nu mai apuce să vadă mărețele realizări culturale ale doamnei ministru. Printre acestea – spune patronul spiritual al Sibiului – s-ar putea număra și modernizarea bibliotecilor din județul Sibiu, pe care actuala conducere a Consiliului Județean Sibiu a ratat-o din lipsă de timp.
„Suntem dezamăgiți să constatăm că România are, probabil, cel mai slab guvern din istoria modernă a țării, un guvern născut dintr-o rotativă de tip alba-neagra pusă la cale de cele două partide populiste ale țării, PNL și PSD, și suntem deopotrivă îngrijorați de soarta economiei, a școlii și culturii românești, care sunt într-un real pericol pentru încă aproape doi ani de-acum înainte”, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.
Atât CV-ul noului prim-ministru, cât și „performanțele” profesionale ale celorlalți membri ai executivului, între care se remarcă de la distanță Raluca Turcan, președinta PNL Sibiu, sunt cele mai bune argumente pentru a demonstra incompetența cu care va fi condusă România într-o perioadă dificilă, greu încercată deja de performanțele celuilalt Executiv cu care concurează la titlul de cel mai slab guvern al României, evident, cel condus de Nicolae Ciucă.
În ceea ce privește reprezentarea județului Sibiu în Guvernul României de către doamna Raluca Turcan, să ne amintim doar cât de precare îi erau cunoștințele referitoare la valoarea pensiilor și a salariului minim pe economie, în vremea în care conducea Ministerul Muncii, și mai ales cum privea viitorul și creșterea prețurilor „în Lampa lui Aladin”. Să facem un efort de memorie, chiar dacă ne dau lacrimile de usturime, și să ne amintim cum se temea că pensionarii „s-ar putea trezi morți într-o dimineață”, cum a fost convinsă că generația „decrețeilor” a fost numeroasă „pentru că s-a produs un boom economic”, nu unul demografic, și că tinerii „nu rămân tineri o veșnicie”.
În acest moment deosebit de grav pentru țară, tot ce ne dorim este ca efectele dezastrului să fie cât mai mici, astfel încât un posibil guvern competent care se va instala în 2024 la Palatul Victoria să nu piardă un întreg mandat pentru a resuscita țara.