studiu - aeroportul din cluj, cele mai scumpe zboruri - sibiul are cele mai accesibile prețuri

Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din țară. Zborurile din aeroportul din Cluj sunt cele mai scumpe, iar la polul opus se află Bucureștiul.

studiu - aeroportul din cluj, cele mai scumpe zboruri - sibiul are cele mai accesibile prețuri

Românii folosesc din ce în ce mai mult aeroporturile mai mici din țară – este concluzia celor mai recente date prezentate de agenția de turism online Vola.ro, relatează Mediafax.

Cel mai nou inaugurat aeroport din țară, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a adus cu sine și multe provocări operaționale, fapt pentru care momentan se pot menționa doar câteva zboruri pe care românii le pot rezerva cu plecare din Brașov și destul de multă incertitudine. Cu toate acestea, sistemele de rezervări au înregistrat deja primele zboruri cumpărate cu plecare de pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav.

Așa cum era de așteptat, aeroportul Otopeni din București este cel mai aglomerat din România, acoperind un procent de 72.53% din numărul total al călătorilor, estimare făcută în urma analizei numărului de bilete vândute de Vola.ro.

Urmează aeroportul din Iași, cu un procent de 8.17% din numărul total al călătorilor, și Cluj, cu 7.78%.

De altfel, cele trei sunt și cele mai mari din țară, acoperind o bună parte din traficul aerian al României.

Restul procentelor este distribuit între aeroporturile mai mici: Suceava, Craiova, Bacău, Sibiu, Oradea, Baia Mare, Constanța, Târgu Mureș și Satu Mare, care însumează 11.44%.

În ceea ce privește prețurile pentru biletele de avion care au plecare de pe aeroporturile din România, studiul a relevat că zborurile din aeroportul din Cluj sunt cele mai scumpe, cu un tarif mediu de 214 euro. La polul opus se află Bucureștiul, zborurile de pe Otopeni având un tarif mediu de 166 euro / bilet.

Faptul că aeroporturile mai mici au prețuri mai mari decât aeroportul din București poate fi explicat de principiul cererii și al ofertei. Multe dintre aeroporturile mici nu generează suficient trafic pentru a susține un număr mare de angajați sau pentru a umple avioane mari de mai multe ori pe zi și nici nu atrag companiile aeriene low-cost, care zboară către destinații alese de un număr mare de călători. Astfel, călătorii ajung să plătească prețuri mai mari la biletele de avion pentru a se îmbarca mai aproape de casă.

Destinațiile spre care se zboară cel mai mult din România sunt cele în care se află comunități numeroase de români, în topul listei fiind Londra, Roma, Milano și Bruxelles.

Din București, destinațiile spre care se zboară cel mai mult sunt: Londra, Roma, Bruxelles, Milano, Paris și Veneția. Din Iași, situația se prezintă aproximativ la fel, pentru că cel mai mult se zboară spre Paris, Londra, Bruxelles, Milano, Roma și Dublin. Din Cluj, destinațiile spre care se zboară cel mai mult sunt București, Paris, Bruxelles, Londra, Milano, Dublin și Frankfurt.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică