Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Bucătăria este locul unde are loc magia culinară, unde sărbătorim momentele speciale și stăm la povești până târziu.

Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Dacă simți nevoia să eviți bucătăria sau ți-e rușine să-ți chemi prietenii în acest spațiu, poate că trebuie să fii atent și la alte semne care-ți spun că e vremea pentru o schimbare:

Mobilier deteriorat

Dacă mobilierul din bucătărie este uzat, zgâriat, pătat de ulei sau rugină, e semn că l-ai folosit de ajuns. În loc să treci mereu pe lângă aceleași dulapuri decolorate, optează pentru fronturi MDF noi, pentru că acestea pot fi fabricate într-o varietate de stiluri și finisaje, oferindu-ți o gamă largă de opțiuni pentru a-ți personaliza bucătăria.

MDF-ul (fibră de densitate medie) este un material durabil și rezistent la deformări, la umiditate și care nu se dilată sau contractă în același mod ca lemnul natural. De asemenea, fronturile de MDF au suprafețe netede, ceea ce le face ușor de curățat și întreținut. Ele rezistă la pete și pot fi curățate cu ușurință cu o lavetă umedă și un detergent delicat. Totodată, comparativ cu alte materiale utilizate pentru fronturile de bucătărie, cum ar fi lemnul masiv sau plăcile din sticlă sau metal, MDF-ul este mai accesibil ca preț.

Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Sursa imagine.

Alte nevoi

Pe măsură ce trece timpul, preferințele și nevoile tale se schimbă. Poate ai început să gătești mai mult, poate familia s-a mărit sau ai început să organizezi adunări frecvente în bucătărie. Dacă activitățile tale s-au schimbat, este timpul să adaptezi design-ul bucătăriei pentru a se potrivi noilor cerințe. Asta poate însemna achiziționarea unui blat la metru, pentru a avea mai mult spațiu și o suprafață mai rezistentă pentru lucru. Poate însemna introducerea unei insule de bucătărie sau a unor scaune cu tapițerie modernă și confortabilă, un sistem de iluminat care permite reglarea luminii sau pur și simplu mai multe rafturi și cutii de depozitare.Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Stil depășit

Dacă bucătăria ta are un aspect demodat, adică culorile sunt prea puternice și detaliile excesive, ia în considerare adoptarea unui stil modern. Tendințele actuale tind să promoveze culori neutre și tonuri mai calde, cu finisaje minimaliste și curate. De asemenea, mobilierul și electrocasnicele achiziționate acum mulți ani pot prezenta un aspect învechit și pot avea tehnologii depășite. Designul modern al bucătăriilor se bazează pe linii simple, materiale contemporane și funcționalități avansate.

Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Sursa imagine.

Spațiu insuficient

Dacă te confrunți cu o lipsă de spațiu de lucru sau de depozitare în bucătărie, este momentul să iei în considerare o reamenajare. Poți adăuga rafturi suplimentare și sertare cu care să te duci până la tavan, dacă înălțimea bucătăriei îți permite. Acest lucru îți va oferi mai mult spațiu de depozitare pentru vase, cărți de bucate și alte lucruri. De asemenea, apelează la organizatoare pentru dulapuri sau suporturi pentru obiecte și folosește cutii și containere pentru a-ți organiza mai bine alimentele și ustensilele.

Electrocasnice învechite

Dacă electrocasnicele tale sunt depășite și nu mai corespund nevoilor și funcționalităților moderne, poate fi momentul să le înlocuiești. Optează pentru modele noi și eficiente energetic, care să ofere funcții avansate și să îți ușureze munca de zi cu zi. Fie că ar fi vorba de un aragaz cu inducție, o mașină de cafea automată sau o mașină de spălat vase, diferențele de confort se vor simți.

Spațiu neutilizat

Dacă observi că ai spațiu nefolosit în bucătărie, este timpul să îl pui în valoare. Poți adăuga insule de bucătărie, mese sau zone de depozitare suplimentare pentru a maximiza utilitatea și funcționalitatea spațiului disponibil.

Cum știi că e timpul să schimbi design-ul bucătăriei

Sursa imagine.

Inspirație insuficientă

Dacă bucătăria ta nu mai inspiră creativitate și bucurie în timpul gătitului, este timpul să faci o schimbare. Aceasta poate consta chiar și în introducerea mai multor corpuri de iluminat (cu lumină caldă și reglabilă), a unor plante sau a unei podele cu model geometric. Poți studia cataloage sau site-uri de profil pentru a-ți alcătui un moodboard cu fotografii care să-ți reprezinte personalitatea, iar de aici, ia totul pas cu pas. Cu câte o schimbare ici și colo, bucătăria ta va putea deveni sau redeveni locul în care să-ți fie drag să pășești.

Ultima oră

Comentariul meu