Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu a ajuns în această după-amiază la București.
Alături de solista Ioana Cristina Goicea – vioară, orchestra sibiană sub bagheta dirijorului american Roderick Cox oferă un program care are în centru Concertul pentru vioară și orchestră în Re major op. 25 de Erich Wolfgang Korngold, dar pune în valoare și Simfonia a IV-a în fa minor op. 36 a lui P.I. Ceaikovski, precum și o capodoperă a creației simfonice românești contemporane: György Ligeti – „Lontano”.
După concertul susținut aseară la Sala Thalia, cu același program, solista ne-a împărtășit impresiile sale „la cald”: „Este o onoare pentru mine să cânt la Festivalul Enescu, un festival pe care-l vizitez de mic copil și mă bucur că am avut ocazia să cânt cu Filarmonica Sibiu anul acesta. E o mare plăcere să cânt cu Roderick Cox, care este un dirijor fantastic. Ca de obicei, publicul sibian este foarte călduros și întotdeauna mă simt aici ca acasă. Am avut senzația că le-a plăcut foarte mult ceea ce au auzit în seara asta. Senzația asta mi-o dau de fiecare dată și de aceea îmi place să revin din nou la Sibiu”.
Întrebată ce așteptări are înaintea concertului de la București, Ioana Cristina Goicea a răspuns: „E cel mai bine în viață să n-ai așteptări, ca să nu devii dezamăgit, dar întotdeauna îmi doresc să fac tot ce se poate mai bine în momentul acela și să mă bucur de muzică. Să ne bucurăm de muzică! Asta vreau!”.
Pentru a treia ediție consecutivă, Filarmonica Sibiu este invitată la Festivalul Enescu. Concertul va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, de la orele 13.00, la Sala Radio din Capitală, iar biletele sunt disponibile pe eventim.ro la prețuri cuprinse între 35 și 90 lei.
“Festivalul Internațional «George Enescu» reprezintă cel mai important eveniment cultural al României. Înființat chiar de George Enescu, în anul 1958, festivalul se definește prin câteva obiective programatice pe care Guvernul României, prin Ministerul Culturii și organizatorul Artexim, le urmăresc și le promovează în fiecare ediție.
Primul dintre ele se referă la invitarea marilor artiști ai lumii în fața publicului din România, care nu poate beneficia de întâlnirea cu aceste valori în stagiunile celor 16 filarmonici și 9 teatre de operă naționale.
Al doilea obiectiv important provine din vocația de compozitor a lui Enescu. Dorința de a prezenta cele mai noi creații muzicale românești și mondiale constituie modalitatea compozitorului de a ne transmite faptul că este foarte important să ne dezvoltăm cultural și să fim la curent cu toate noile direcții artistice pe care omenirea le propune anual. Este înduioșătoare grija lui Enescu pentru posteritate și pentru educarea perpetuă a unei nații.
Filarmonica de Stat Sibiu este invitată pentru a treia oară consecutiv în programul oficial al celui mai mare festival de muzică clasică din lume. Prezența noastră alături de marile nume la nivel mondial ne stimulează să prezentăm publicului un program pe măsura renumelui căpătat de muzicienii Sibiului în ultimii 4 ani.
Le mulțumesc tuturor colegilor care au organizat exemplar aceste două concerte și deplasarea la București pentru concertul din 16 septembrie de la Sala Radio și le doresc succes muzicienilor Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu!”, a transmis dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Festivalul Internațional „George Enescu” este un eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Proiect cultural finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.
Acțiunile Filarmonicii de Stat Sibiu sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu.
Urmăriți Filarmonica pe: