Medic șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie, cercetat într-un dosar de corupție. Ar fi luat mită

Un medic-șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu este cercetat într-un dosar de corupție, fiind bănuit că a luat mită de la pacienți.

Medic șef de secție de la Spitalul de Psihiatrie, cercetat într-un dosar de corupție. Ar fi luat mită

Două percheziții au avut loc, joi, pe raza municipiului Sibiu. „În data de 26 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost efectuate percheziţii la două locaţii de pe raza municipiului Sibiu. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu”, a precizat prim-procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Mită: bani, mâncare și alte produse

Medicul este bănuit că a luat mită, pe parcursul a mai multe luni, de la pacienți. El ar fi primit atât bani, cât și produse alimentare și nealimentare. „În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de suspect cu privire la săvâşirea a 9 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000, infracţiuni constând în aceea că în perioada februarie-iulie 2023, medicul, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Gheorghe Preda”, a primit sume de bani cuprinse între 200 şi 500 lei precum şi produse alimentare şi nealimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acordarea actului medical în domeniul psihiatric”, spun procurorii.

În prezent la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aduce emise de procuror. Menţionăm că dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Sibiu şi Vâlcea, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi IGPR Direcţia Operaţiuni Speciale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu