Comunitatea Sibiu2024 se întărește cu un nou capitol civic de soluții economice pentru oraș și noi membre

Grupul sibienilor – arhitecți, medici, antreprenori, profesori, urbaniști, manageri, oameni de cultură, it-iști, strânși pe platforma Sibiu2024, la inițiativa arhitectului Alexandru Găvozdea, se mărește. Noile membre ale platformei civice sunt o sibiancă prin naștere și una prin adopție – Maria-Magdalena Jura și respectiv, Camelia Dragomirescu. Cele două antreprenoare, ambele cu cariere internaționale, propun platformei Sibiu2024 și cetățenilor Sibiului a abordare a economiei orașului ținând cont de tendințele macroeconomice globale și de transformările tehnologice, ecologice, politice din ultimii ani.

Comunitatea Sibiu2024 se întărește cu un nou capitol civic de soluții economice pentru oraș și noi membre

De la un Hub pentru IMM-uri care să ofere răspunsuri prompte și corecte la probleme tipice pentru acest timp de firme, la soluții de Inteligență Artificială pentru antreprenori și până la dezvoltarea unui Centru de Conferințe și Expoziții care să conteze la nivel european, propunerile economice ale noilor membre ale Sibiu2024 mizează pe inovație și antreprenoriat.  

Arhitectul Alexandru Găvozdea, inițiatorul platformei Sibiu2024, a declarat: “Nivelul profesional al oamenilor care vin înspre Sibiu2024 este foarte ridicat. Înțeleg din adeziunile pentru Sibiu2024, că sibienii simt nevoia să se adune, să vorbească, să facă schimb de experiență și de opinii și să creeze soluții pentru viața lor în oraș. Practic, simt nevoia să-și ia orașul în mâini, nesatisfăcuți de soluțiile oferite de autorități și politicieni. Sunt mulți oameni educați în Sibiu, care circulă, vizitează Europa și lumea și se întorc acasă în Sibiu și se întreabă de ce nu e posibil să trăim ca în München sau Lyon. De ce e diferența atât de mare, de la transport, la spațiul public, la viața comunitară, la infrastructura școlară. Toți simțim că se poate mai bine, că toți putem trăi mai bine, că avem în Sibiu competență, talent și aspirație de oraș cu adevărat european.” 

Maria-Magdalena Jura este sibiancă atât prin naștere, cât și prin atitudine. O perioadă îndelungată a studiat, profesat și trăit pe trei continente diferite. 

Studiile de licență și master le-a absolvit în Statele Unite, iar la Londra a obținut diploma de MBA. Magda a lucrat în domeniul afacerilor internaționale cu energie, iar de când s-a întors la Sibiu lucrează la un proiect de suflet: un start-upcare caută soluții pentru îngrijirea celor in vârstă. 

Comunitatea Sibiu2024 se întărește cu un nou capitol civic de soluții economice pentru oraș și noi membre

Maria-Magdalena Jura

 

Camelia Dragomirescu aduce în echipă o experiență internațională de peste 20 de ani în marketing și management. Lucrând pe termen lung cu branduri globale ca Pepsi sau ABB, construind strategii și echipe, Camelia înțelege atât obiectivele de profit ale unei afaceri, cât și beneficiile unei abordării de business colaborative, integrate în comunitate. De profesie economist, absolventă a Facultății de Cibernetică – ASE București și a studiilor postuniversitare de Relații Publice și Comunicare ale SNSPA, ea locuiește la Sibiu din 2010, fiind în prezent consultant de marketing strategic. 

Comunitatea Sibiu2024 se întărește cu un nou capitol civic de soluții economice pentru oraș și noi membre

Camelia Dragomirescu

Noile soluții de dezvoltare economică a Sibiului se pot vedea pe site-ul Sibiu2024

Despre Sibiu2024:  platformă civică de gândire și acțiune pentru îmbunătățirea vieții comune în Sibiu. Nu doar pentru unii, nu doar pentru o categorie. Orașul trebuie gândit și organizat ca să ofere o viață bună tuturor. 

Platforma a fost lansată pe 14 mai 2023, la inițiativa arhitectului Alexandru Găvozdea, și adună în prezent peste 25 de membri activi care lucrează în grupuri, soluții pentru Sibiu. Numele platformei – Sibiu2024 își dorește să fie un semnal de alarmă asupra importanței 

 

anului electoral – 2024, când vor avea loc toate alegerile ce vor desemna conducătorii locali, naționali, europeni ai României pentru următorii 5 ani.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică