Autostrada Sibiu
foto: arhivă

Consilierii județeni vor vota, în ultima ședință din acest an, un proiect de hotărâre prin care se vor aproba studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general al Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Centura va costa peste 3,3 miliarde de lei. 

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud costă peste 3,3 miliarde lei. Vineri se aprobă studiul de fezabilitate și devizul

Consilierii județeni vor aproba, în ședința din 22 decembrie, studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru Varianta Ocolitoare Sibiu Sud. Studiul de fezabilitate a fost întocmit în baza contractului de servicii din 21 iulie 2021, încheiat între CJ Sibiu și Asocierea Societatea Beta Cops SRL – Societatea Total Road SRL. 

Centura de Sud va costa peste 3,3 miliarde de lei. „Valoarea totală a investiției este de 2.801.225.668,13 lei fără TVA, respectiv 3.329.965.042,36 lei cu TVA, din care C+M 1.670.168.760,87 lei fără TVA, respectiv 1.987.500.825,44 lei cu TVA”, se arată în documentul publicat pe site-ul CJ Sibiu. 

Investiția este cuprinsă în Master Planul General de Transport al României – Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030. 

Pe unde va trece Centura de Sud

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud va traversa șapte UAT-uri, respectiv: Sibiu, Șura Mică, Cristian, Poplaca, Rășinari, Cisnădie și Șelimbăr. 

Traseul centurii va străbate o zonă cu terenuri agricole, va supratraversa DN1 prin intermediul unui pasaj racordat pe toate direcțiile cu bretele, va traversa râul Cibin printr-un pod și Calea Ferata 200 prin intermediul unui pasaj, va intersecta DJ 106R care leagă Municipiul Sibiu de localitatea Poplaca, va parcurge traseul pe lângă Rezervația Naturală Dumbrava din zona comunei Rășinari, va intersecta DJ 106A care leagă Municipiul Sibiu de localitatea Rășinari, va intersecta DJ 106D care leagă Municipiul Sibiu de Cisnădioara, va intersecta DJ 106C care leagă Municipiul Sibiu de Cisnădie, va străbate o zonă cu terenuri agricole paralel cu râul Seviș până la intersecția cu E 68 (în zona intersecției cu strada Mihai Viteazu) de pe teritoriul comunei Șelimbar. Sunt prevăzute amenajarea de intersecții la nivel și denivelate, pentru colectarea și descărcarea traficului de pe drumurile naționale și județene în drumul Variantei de Ocolire Sibiu. 

Varianta Ocolitoare Sibiu Sud va avea o lungime de 21,390 kilometri, 5 noduri rutiere, 2 sensuri giratorii, 5 pasaje la noduri rutiere, 7 pasaje peste drumuri locale, un pasaj peste cale ferată, un pasaj peste VOSS, 3 viaducte și 5 poduri. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu