fish eye photography of man pulling the dishwasher rack
Photo by Wendelin Jacober on Pexels.com

Cel mai probabil când cauți „mașină spălat vase”, știi exact cum arată, la ce urmează să o folosești și de ce grijă te scapă. Dar știi de fapt câte poți să faci cu o mașină de spălat vase? De cele mai multe ori, folosim electrocasnicele într-un mod limitat, rezumându-ne doar la cele mai simple utilizări ale acestora. Așa că, astăzi o să scoatem la iveală cele mai îndrăznețe utilizări ale aparatelor pe care, cel mai probabil, le avem cu toții în casă sau le-am avut la un moment dat. Astăzi ne ocupăm de câteva electrocasnice care se pot găsi prin cele mai comune bucătării românești.

Tot ce trebuie la casa omului

Dacă tot am pomenit de mașini de spălat vase, o să și începem cu ele. E destul de clar la ce sunt bune, ne zice numele direct: trebuie să spele vase bine, repede și fără costuri prea mari. Totuși, oare ce mai pot spăla mașinile de spălat vase? Păi hai să vedem. Pe lângă farfuriile și furculițele tale, poți să speli și bolurile animalelor și jucăriile lor din plastic pe care le ronțăie toată ziua. Întorcându-ne în bucătărie, poți să pui liniștit tăvițele din frigider la spălat, bureții de bucătărie, paharul în care pui periuțele de dinți și alte perii de curățat.

Nici nu mai încape vorba de toate formele de silicon cu care faci prăjituri și torturi, poți să le bagi la spălat, alături de capetele de la mixer murdare de frișcă. Mai sunt multe lucruri din plastic pe care le poți spăla la mașina de spălat vase, dar dacă nu ești sigur că merg puse, caută pe net.

white wooden kitchen cabinet
Foto de Jean van der Meulen on Pexels.com

La nu mare depărtare, se află celebrul frigider în care cei mai mulți țin exclusiv alimente sau băuturi, dar sunt multe alte lucruri care ar beneficia de un pic de răcoare. Pentru început, produsele cosmetice se păstrează cel mai bine la rece. Fie că e vorba de creme de soare sau de față sau sticluțe de ojă și măști de ochi, multe persoane au un mini frigider pe măsuța de machiaj în care își țin cosmeticele. Ca să nu mai vorbim de cât de bine se simte pe piele crema de hidratare când este abia scoasă de la rece.

Iar dacă ai un mic ghiveci cu o floare pe care ai cam uitat să o uzi, ai putea încerca să îi pui puțină apă și să o bagi la frigider pentru câteva ore. Sertarul de jos pentru legume și fructe nu e folositor doar pentru aceste tipuri de produse vegetale.

De la rece la cald, și cuptorul are mai multe utilizări decât pare la prima vedere. Cu siguranță faci cele mai bune fripturi și plăcinte, dar hai să vezi ce mai poți face dacă adaugi un pic de căldură. Poți să îți faci singur mixul de alune și fructe confiate pentru că poți deshidrata fructe și legume direct acasă la cuptor. Iar dacă te simți aventurier și totodată creativ, cuptorul din bucătărie poate deveni cuptor pentru creațiile tale din Ipsos. Că tot se apropie 1 martie, poți personaliza mărțișoare pentru cei dragi sau poți să faci bijuterii și alte produse din ceramică, coapte chiar la tine în bucătărie.

Aragazul poate fi folositor și pentru altele pe lângă gătit. Fierbe într-o oală mare mai multă apă și adaugă vase, tacâmuri sau căni pentru a le steriliza. După ce le-ai fiert câteva minute, le poți spăla și cu siguranță vei avea cele mai curate linguri.  

După ce am abordat numai electrocasnice mari, ne vom concentra asupra unui aparat mic pe care îl folosim cel mai adesea de dimineață: toasterul. Pe lângă prăjit pâinea, dacă pui prăjitorul pe lateral, poți face un sendviș cu brânză. Pune câte o felie de brânză pe câte o felie de pâine și bagă-le în înăuntru. Pune-le la prăjit, iar când brânza este topită, așază cele două felii de pâine unele peste altele și iată! Ai un sendviș cu brânză gata imediat. În afară de pâine și sendvișuri, mai poți încălzi și alte produse, precum biscuiți și diverse produse de panificație.

Când ai poftă de o cină mexicană, poți să faci învelișul pentru taco din lipii direct în prăjitor. Ia lipiile și așază-le în forma crustei de taco în toaster, dar stai foarte aproape de ele ca să nu se ardă. După ce le-ai scos, umple-le cu ce smântână, carne tocată, roșii și brânză.

E posibil ca de acum, de fiecare dată când treci pe lângă vreun aparat din casă, să te gândești „Hmm, oare la ce aș mai putea să îl folosesc?”. Poate că nu toate întrebuințările trăznite ale electrocasnicelor sunt eficiente sau fezabile, dar de cele mai multe ori, poți să folosești ce ai prin casă în mai multe feluri. Trebuie doar să ai în vedere să le folosești în mod responsabil și în siguranță. În caz că nu ești sigur, încearcă alte metode convenționale cu aceleași rezultate.

Ultima oră

Comentariul meu