Proiectul autostrăzii Sibiu - Făgăraș avansează. CNAIR estimează deschiderea circulației peste 4 ani

Proiectul autostrăzii A13 între Sibiu și Făgăraș avansează rapid, având semnate contractele pentru construcția tuturor celor 4 loturi. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a anunțat că circulația trebuie să fie deschisă până în anul 2028.

Proiectul autostrăzii Sibiu - Făgăraș avansează. CNAIR estimează deschiderea circulației peste 4 ani

„Pentru secțiunea A13 dintre Sibiu și Făgăraș, contractele pentru toate cele 4 loturi sunt semnate. Proiectarea este deja în desfășurare, iar până în 2028 trebuie finalizată execuția și să fie deschisă circulația pe toate aceste loturi, precum și pe drumul de legătură cu DN1. Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției secțiunii A13 dintre Făgăraș și Brașov (în lungime de 50,2 km) a intrat în faza studiilor de teren. Acest contract include și elaborarea proiectului tehnic și trebuie finalizat până la sfârșitul anului 2024. Ulterior, vom lansa direct în licitație contractul pentru execuția lucrărilor”, a precizat Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook, după discuțiile avute cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, despre dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Brașov, citează Agerpres.

Pistol a subliniat că pentru secțiunea Brașov-Bacău (A13), contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate se află în faza finală de evaluare a ofertelor, estimând că în luna aprilie va avea un rezultat al procedurii de achiziție publică.

În ceea ce privește Studiul de Fezabilitate pentru construcția celor 5 km ai secțiunii Codlea – Cristian (parte a autostrăzii Ploiești-Brașov), Pistol a menționat că acesta a fost avizat în CTE CNAIR, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie aprobați prin Hotărâre de Guvern. Restul secțiunii de autostradă, de la Râșnov la Ploiești, se află în faza elaborării Studiului de Fezabilitate.

„Contractul pentru reabilitarea celor aproximativ 8,5 km ai DN73F (între Moeciu de Jos, Cheia și Moeciu de Sus) are termen de finalizare în luna noiembrie a anului 2025. Cu toate acestea, antreprenorul este foarte bine mobilizat pe șantier și a dat asigurări că poate finaliza lucrările mult mai repede. Am luat decizia de reabilitare a acestui sector de drum național ca urmare a numeroaselor solicitări primite”, a mai adăugat Pistol pe pagina de socializare.

Discuțiile cu ministrul Dezvoltării au vizat și evoluția altor proiecte de interes pentru județul Brașov.

Ultima oră

Comentariul meu