Importanța reducerii cantității de hârtie printată

Întrebările privind protecția mediului sunt mai importante ca niciodată. Imprimarea a fost subiectul unui discurs discreditant în ceea ce privește impactul său ecologic. Un angajat de birou tipărește în medie între 6.000 și 10.000 de pagini pe an, dintre care multe sunt aruncate la sfârșitul zilei. Prin urmare, este crucial să luăm toate măsurile posibile pentru a reduce risipa de hârtie în mediul de birou, dar și acasă.

Importanța reducerii cantității de hârtie printată

Iată câteva sfaturi simple care pot fi adoptate pentru a folosi hârtie imprimată într-un mod mai ecologic:

  1. Redu imprimările inutile prin folosirea ambelor fețe ale hârtiei.
  2. Reciclează hârtia veche prin reutilizare în alte scopuri: ca ciornă, ca mod de împachetare a diverselor obiecte cum ar fi ceștile de ceai sau paharele fragile, sau poți să faci din ea confetti.
  3. Optează pentru hârtie reciclată, care este la fel de eficientă ca și cea din fibre virgine, și pe care o poți face chiar tu dacă te plictisești.
  4. Înlocuiește imprimantele laser cu cele cu jet de cerneală pentru a reduce consumul de energie cu până la 84% și pentru a elimina emisiile de particule.
  5. Utilizează stocarea online sau în cloud pentru fișierele tale, și astfel biroul tău poate fi mai puțin aglomerat.
  6. Dacă obișnuiești să iei notițe, sunt disponibile câteva alternative grozave online care îți permit să lucrezi fără creion și hârtie și este o modalitate simplă de a reduce risipa de hârtie.
  7. Utilizează semnături electronice – utilizarea unui software de semnătură electronică elimină necesitatea de a imprima, semna, scana sau trimite prin poștă contracte și documente.
  8. Folosește tabla neagră cu cretă pentru notarea informațiilor pe care le actualizezi frecvent cum ar fi: lista de cumpărături sau motivele pentru care ești recunoscător în fiecare zi.
  9. Nu accepta flyere și pliante. O sugestie poate fi ca pe cutia poștală să pui un anunț de tipul „Nu doresc materiale promoționale”.
  10. Folosește ambalaje reutilizabile de împachetat din textile – iută, in, cutii metalice etc.
  11. Citește cărți în format electronic.
  12. Reciclează. Adună hârtia pe care nu o mai folosești și du-o la centrele de reciclare din comunitate. Adresează-te centrului de reciclare din comunitate ta pentru instruire.

Ce fel de hârtie putem recicla?

Hârtia care este curată, necontaminată și nu este tratată chimic este cea mai potrivită pentru reciclare.
● Hârtie de scris, hârtie de copiator și hârtie pentru imprimare.
● Carton: cutii de carton ondulat și alte ambalaje din carton.
● Ziare, reviste și cataloage.
● Ambalaje: hârtie de împachetat cadouri care să nu fie lucioasă.
● Cărți vechi sau rupte care nu mai pot fi donate altor copii.

Indiferent de cantitatea de hârtie pe care o avem, o putem depune în orice pubelă albastră sau la punctele de colectare ale operatorului de salubrizare din oraș.

Nu uita! Producerea hârtiei din lemn consumă mai multe resurse decât producerea hârtiei din deșeuri. Spre exemplu, o tonă de hârtie reciclată poate economisi 17 arbori maturi, 350 de kilograme de calcar, 125 kilograme de sulf, 227.000 litri de apă, 25 m³ spațiu în groapa de gunoi și 225 KW/h.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Eu arunc cartonul în ladă albastră. De ce mai avem lăzi dacă mă trimiteți cu ele la centrul de reciclare?
    Nu mai înțeleg nimic…….