Fostul președinte al FC Hermannstadt, Teodor Birț crede că fotbalul sibian s-a dezvoltat în ultimii ani, dovadă fiind perioada bună pe care o au echipele din primele trei eșaloane.
Invitat la ”Ora locală”, fostul președinte de la FC Hermannstadt și actualul conducător de la Inter Sibiu, Teodor Birț apreciază că fotbalul din județ este într-o continuă dezvoltare.
”Pot să spun că în Sibiu fotbalul a crescut. De ce? Pentru că, iată, FC Hermannstadt stă bine în continuare acolo, e tot mai liniștită, mai relaxată din punctul ăsta de vedere. Nu mai are probleme financiare, are siguranța menținerii în Liga 1, sunt lucruri foarte bune care se întâmplă acolo. După aceea este exemplul Șelimbărului, care a avut un parcurs de excepție în acest an în Liga 2 și sper să-și rezolve problemele cu promovarea. Există la Mediaș acea emulație care s-a creat. Echipele de din Sibiu, de Liga 4 le văd preocupate de a face performanță și aici mă refer nu doar la echipa pe care o am eu, mă refer la Voința, Rășinari, Avrig și așa mai departe.”
”Școlile de fotbal să se gândească la antrenori pregătiți și cum să dezvolte infrastructura”
Tedor Birț spune că așteaptă mai multe investiții la cluburile private de copii și juniori, unde ar fi de dorit ca în timp să dispară contribuția părinților. În plus, la Liga 4 este de dorit să se mizeze cât mai mult pe tineri, Inter Sibiu fiind un exemplu în acest sens.
”Nu în ultimul rând, mă uit la numărul mare de tineri care practică fotbalul. Faptul că s-au dezvoltat foarte mult școlile de fotbal, asta îmi dă speranță și mă face să spun că da, în Sibiu s-au întâmplat lucruri bune. A crescut nivelul fotbalului, pentru că toți acești tineri care vin din urmă, practic sunt o bază mai mare de selecție și o probabilitate mai bună de a ajunge sus. Cred că pe lângă emulație și dorința copiilor de a face fotbal, pentru că existând deja exemple, e mai ușor pentru ei să fie atrași în această parte, cei care se ocupă de fotbal la nivel de copii și juniori trebuie să fie mult mai atenți și să nu gândească neapărat câștigurile personale. Trebuie să se gândească la antrenori, pentru că eu îi apreciez foarte mult și cunosc că sunt niște oameni extraordinari, dar poate că trebuie și ei să treacă de la acel nivel, să gândească la antrenori pregătiți, la cum să dezvolte și ei infrastructura, să găsească soluții pentru ca să beneficieze copiii de terenuri. Și ușor, ușor, să nu se mai meargă pe contribuția părinților, să se meargă pe niște investiții care să permită o creștere a nivelului fotbalistic la nivel de copii și juniori. Degeaba avem rezultate cu câte o grupă, dacă nu mergem mai departe cu ei. Dacă ne uităm, au fost de-a lungul anilor rezultate foarte bune cu diverse grupe pe diverși ani, dar unde sunt acei fotbaliști? De ce nu sunt la FC Hermannstadt? De ce nu sunt la Șelimbăr? De ce nu sunt la Hunedoara, de ce nu sunt în alte părți? La momentul ăsta, uitați-vă la Liga 4, sunt majoritatea aceeași jucători care deja poate de mult îi știți, ei în continuare joacă sâmbăta, ceea ce nu e un lucru rău, dar deja ar trebui sa lase locul tinerilor care vin din urmă” a mai spus Teodor Birț la Ora Locală.
Ultima oră
- Accident în „intersecția morții” de pe DN1 de la Extaz (foto) marți, 18 februarie, 2025
- Actrița româncă rănită în incendiul din Chicago, are nevoie de ajutor. Foștii colegi de la Sibiu, apel public pentru susținerea Siminei marți, 18 februarie, 2025
- Măgura dă piept la Cisnădie cu o adversară puternică. La ultimul meci s-a lăsat cu scandal marți, 18 februarie, 2025
- Rovinietă pentru mașinile care tranzitează cel mai mare oraș din Moldova. Taxa poate ajunge și la peste 100.000 de lei marți, 18 februarie, 2025
- Starea fetiței care a căzut de pe Podul Gării. A trecut printr-o nouă operație marți, 18 februarie, 2025