Detergent contrafăcut vândut într-un magazin de pe șoseaua Alba Iulia din Sibiu. Poliția a confiscat peste 2,5 tone
foto Ilustrativ

Joi, pe 11 aprilie 2024, polițiștii sibieni au desfășurat o razie importantă care a vizat combaterea comerțului cu detergenți contrafăcuți în municipiul Sibiu. 

Detergent contrafăcut vândut într-un magazin de pe șoseaua Alba Iulia din Sibiu. Poliția a confiscat peste 2,5 tone

”La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafăcute și evaziunii fiscale, pe raza municipiului Sibiu.

Ca urmare a controlului efectuat într-un complex comercial din municipiul Sibiu, polițiștii au identificat două societăți comerciale, reprezentate de către  doi bărbați, în vârstă de 46 de ani, din mun. Sibiu, respectiv 52 de ani, din Cisnădie, care aveau expuse spre comercializare produse susceptibile a fi contrafăcute, din categoria detergenților.

În cauză, au fost deschise două dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.” a declarat Elena Walter, purtător de cuvânt al Poliție Sibiu.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au ridicat în vederea continuării cercetărilor 2,5 tone de detergenți lichid și pudră, în valoare de peste 40.000 de lei.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Cum recunoaștem  produsele contrafăcute din categoria detergenților:

  • Prețul este semnificativ mai mic decât cel din alte magazine;
  • Pe ambalaj nu se regăsește descrierea în limba română a caracteristicilor produsului;
  • Autocolantul / eticheta care conține numele produsului, aplicat pe recipient, se desprinde foarte ușor și prezintă imperfecțiuni;
  • Culorile autocolantului au nuanțe mai șterse sau mai stridente decât cele originale;
  • Materialul plastic din care este fabricat recipientul este de foarte slabă calitate, se sparge sau se rupe foarte ușor;
  • Comerciantul nu eliberează bon fiscal.

Ultima oră

Comentariul meu