Fostul ministru de Interne Doru Viorel Ursu, în vârstă de 71 de ani, a încetat din viață. Vestea morții sale a fost anunțată printr-un comunicat transmis de Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, potrivit Libertatea.ro.
Doru Viorel Ursu a fost o personalitate marcantă a anilor ’90. De numele său este legată instrumentarea procesului intentat lui Nicu Ceaușescu. În mai, 1990, în calitate de președinte al Tribunalului Militar, Viorel Ursu era cel care îl judeca pe fiul cuplului dictatorial, acuzându-l de moartea a peste 100 de sibieni, în timpul Revoluției. Căderea regimului îl găsea pe Nicu Ceaușescu în funcția de prim-secretar al Sibiului.
În același an, Ursu devine membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), condus de Ion Iliescu. În perioada 16 iunie 1990- 16 octombrie 1991, este numit ministru de Interne în Guvernul Petre Roman. A deținut această funcție în momente crunte, în care a gestionat mineriadele din Piața Universității. În legislatura 1992-1996, devine deputat de Argeș, ales din partea Partidului Democrat (PD).
Doru Viorel Ursu s-a implicat în proiectul înființării Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aducându-și contribuția și la înființarea Liceelor de Poliție „Neagoe Basarab” și „Constantin Brâncoveanu”. El a mai susținut, de asemenea, și reînființarea Jandarmeriei Române.
Fostul politician s-a născut la Drobeta-Turnu Severin, pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din București în 1976. A activat ca jurist, judecător la Tribunalul Militar Bucureşti, vicepreședinte și apoi președinte al acestei instituții. S-a retras din viața politică în 1997, alegând să coordoneze un cabinet de avocatură. Fostul politician a semnat și o carte de memorialistică, scrisă în două volume intitulate „Decembrie 1989- drama unui minister„ și „Acvariul groazei- Sibiu, Decembrie 1989”.