Un sibian a fost filmat în timp ce arunca deșeuri din construcții la platforma de colectare a deșeurilor menajere din spatele școlii nr. 1 din cartierul Ștrand. Bărbatul va fi identificat și amendat de polițiștii locali.
Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, abandonarea deșeurilor este o infracțiune gravă care poate avea consecințe financiare semnificative. Amenda pentru o astfel de faptă este cuprinsă între 30.000 și 45.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 și 70.000 pentru cele juridice.
Primăria Sibiu reamintește cetățenilor că deșeurile din construcții nu se aruncă la platformele publice sau la pubelele menajere. Pentru a le elimina în mod legal, cetățenii pot apela la o firmă specializată de salubritate care le va ridica și le va transporta în locurile special amenajate.
Incidentul din cartierul Ștrand este un exemplu clar al lipsei de responsabilitate civică a unor cetățeni. Este important ca toți locuitorii Sibiului să respecte regulile de gestionare a deșeurilor și să contribuie la menținerea unui mediu curat și sănătos.
Pentru a evita amenzile usturătoare, cetățenii sunt rugați să respecte următoarele reguli:
- Nu aruncați deșeurile din construcții la platformele publice sau la pubelele menajere.
- Apelați la o firmă specializată de salubritate pentru a ridica și a transporta deșeurile din construcții.
- Respectați regulile de gestionare a deșeurilor și contribuiți la menținerea unui mediu curat și sănătos.
Nu cred ca Soma are locuri special amenajate. Am avut o experiență total nemulțumitoare cu ei. Mi am petrecut 2 zile sa sortez niste resturi de rigips, polistiren, structuri metalice pt rigips, etc rezultate in urma unei renovari. Am incarcat totul in saci separati si am mers cu remorca personala la sediul lor in Cisnadie. Acolo, au facut un calcul, asa la ochi de cati metrii cubi de deseuri am dus si m- au trimis sa le arunc intr o curte din spate unde, spre surprinderea mea erau aruncate la gramada urmatoarele: rame de geam cu sticla inca pe ele, vase de chiuvete si wc, tamplarie de lemn si pvc, vata de sticla, mobilier vechi, resturi de BCA, adica tot ce nu era gunoi menajer. Dar subliniez, erau la gramada. Oare pe ei cine-i controlează?