se extinde depozitul de deșeuri din construcții și moloz din dealul dăii. se face o nouă celulă
foto: arhivă

Sibiul are, încă din vara anului 2019, un depozit pentru deșeuri inerte. Amenajat pe Dealul Dăii, aici este locul unde sunt aduse deșeurile din construcții și moloz. Prima celulă, amenajată pe o suprafață de aproape 18.000 de metri pătrați, este aproape plină, astfel că este nevoie să fie amenajată încă una. Urban Ecoline a depus în acest sens o documentație la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea obținerii autorizației necesare. 

se extinde depozitul de deșeuri din construcții și moloz din dealul dăii. se face o nouă celulă

SC Urban Ecoline are în plan să extindă depozitul de deșeuri inerte din Dealul Dăii, deschis în urmă cu aproape cinci ani. „Amplasamentul proiectului de extindere a depozitului de deșeuri inerte cu celula nr. 2 este situat în municipiul Sibiu, zona Gușteriței – Dealul Dăii, pe o suprafață de teren de 97.378 mp, concesionată pentru o perioadă de 25 de ani. Terenul este proprietate a Domeniului Public al Municipiului Sibiu, atribuit prin concesiune către SC Urban Ecoline SRL Selimbăr, conform contractului de concesiune încheiat cu Primăria Municipiului Sibiu din 29.03.2018”, se arată în memoriul de prezentare. Celula 1, cea existentă, are o suprafață de 17.900 mp, pe când celula 2, cea propusă, va avea o suprafață de 28.561 mp.

Depozitul este destinat în special deșeurilor de materiale de construcție și demolări și urmărește, în primă fază, tratarea deșeurilor conforme recepționate, prin sortare/concasare, optând pentru eliminare finală prin depozitare doar pentru deșeurile care nu mai reprezintă potențial de valorificare. „Structura depozitului este axată în principal pe operațiunea de sortare/concasare/mărunțire-zdrobire, a deșeurilor cu potențial de valorificare ulterioară, cu utilaje specifice și personal calificat, oferind totodată și posibilitatea de depozitare finală a deșeurilor”, se arată în memoriul de prezentare. 

Valoarea investiției se ridică la 529.550 de lei, iar perioada de implementare propusă este august 2024-decembrie 2025.  

Citește și: Unde poți arunca deșeurile din construcții în Sibiu 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică