Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim a fost solemnizat la Catedrala Mitropolitană din Sibiu printr-o Sfântă Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.
Credincioșii s-au adunat pentru a participa la această liturghie, purtând cu ei ramuri de salcie binecuvântate. Alături de Înaltpreasfințitul Părinte au fost prezenți și cadre didactice și slujitori ai Catedralei Mitropolitane.
Corala „Timotei Popovici” a Catedralei Mitropolitane din Sibiu, sub îndrumarea părintelui lector universitar dr. Dan Alexandru Streza, a întreținut atmosfera spirituală prin răspunsurile liturgice.
În timpul cuvenit, IPS Părintele Mitropolit Laurențiu a ținut o predică în care a expus semnificațiile duhovnicești ale praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.
„Această Duminică a Intrării în Ierusalim a Mântuitorului nostru Iisus Hristos este un praznic împărătesc care marchează finalul duminicilor Postului Mare și simbolizează pregătirea noastră pentru Săptămâna Sfintelor Pătimiri. Praznicul este adesea numit și Duminica Floriilor, deoarece florile reprezintă semne ale reînvierii naturii, prevestind, astfel, și apropierea Învierii lui Hristos și a reînnoirii noastre spirituale. Florile, prin frumusețea și mireasma lor, exprimă iubirea și recunoștința noastră față de Domnul Hristos. De aceea, le purtăm în mâini în această zi, alături de ramuri verzi de copaci. Evanghelia acestei sărbători ne prezintă momentul ungerii lui Hristos în Betania, după învierea lui Lazăr, și apoi intrarea triumfală a Sa în Ierusalim, pregătindu-ne astfel pentru patimile și răstignirea Sa salvatoare. Intrarea lui Hristos pe un mânz de asină este o imagine a smereniei divine, arătând că El coboară în cea mai umilă condiție a omului pentru a-l ridica la cea mai înaltă înălțime a desăvârșirii sale. În toată activitatea Sa pe pământ, Hristos a fost exemplul suprem al smereniei și ascultării de voia Tatălui, înfățișându-ne astfel calea mântuirii”.
În final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe credincioși să parcurgă drumul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor prin post și rugăciune, participând la sfintele slujbe din aceste zile deosebite din calendarul creștin.