Românul arestat pentru trădare și spionaj împotriva Rusiei, candidează pentru postul de primar la Ploiești (actualizare)
foto Digi24

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru că, în ultimii doi ani, a spionat obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea și a trimis informații și fotografii către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

Românul arestat pentru trădare și spionaj împotriva Rusiei, candidează pentru postul de primar la Ploiești (actualizare)

Actualizare

Românul arestat pentru acte de spionaj și acuzat de trădare în favoarea Rusiei se numește Alexandru Piscan și este din Ploiești, au arătat surse judiciare pentru Digi24. În luna martie, Alexandru Piscan își anunța candidatura la Primăria municipiului Ploiești, potrivit presei locale.

„În cel mai greu și dificil context în care ne regăsim ca oraș atât administrativ cât și politic, am decis sa îmi anunț intenția de a candida la Primăria Ploiești”, anunța Alexandru Piscan pe 22 martie, pe pagina sa de Facebook.

Știre inițială

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare. Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, anunță DIICOT, anunță Mediafax.

Potrivit sursei citate, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizată Curtea de Apel București care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” . Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Ultima oră