lucrările la sediul consiliului județean sibiu „înghețate” din cauza unui diferend cu constructorul (video)

La mai bine de două luni de la mutarea angajaților Consiliului Județean din sediul de pe Magheru, lucrările de reabilitare și consolidare seismică a clădirii nu au fost demarate încă. Acest lucru se întâmplă din cauza unor „controverse” cu constructorul. 

lucrările la sediul consiliului județean sibiu „înghețate” din cauza unui diferend cu constructorul (video)

Conducerea Consiliului Județean și o parte dintre angajați, respectiv Direcția Economică, Serviciul Administrație Publică Locală și Coordonare Spitale, Serviciul Juridic și Contencios Administrativ, Serviciul Relații Publice, CIC și Informatică, Serviciul Administrativ, P.S.I., lucrează, începând cu data de 13 martie, într-un alt sediu situat pe strada General Dragalina. O altă parte dintre angajați, respectiv Direcția Arhitect-Șef, Serviciul Resurse Umane și Compartimentul Audit Intern s-au mutat la aceeași data la Biblioteca Județeană Astra Sibiu, în corpul B. 

Sediul de pe strada General Magheru a fost eliberat deoarece va fi supus unor lucrări de consolidare, reabilitare termică și eficientizare energetică. Dar, deși clădirea a rămas goală din luna martie, la mai bine de două luni, lucrările nu au fost încă demarate. 

Vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, a explicat că nu au început lucrările fiindcă au existat „controverse” cu constructorul. „Din informațiile pe care le-am discutat împreună cu cei de la Serviciul Tehnic, există o controversă între constructorul care a venit cu o expertiză proprie, solicitând anumite modificări față de expertiza efectuată inițial. Din acest motiv, au apărut anumite modificări, care încă se discută. Partea de expertiză este una destul de tehnică și în afara de experți nu cred că altcineva ar putea să își exprime vreun punct de vedere. Așteptăm să se soluționeze aceste chestiuni și să putem să continuăm lucrările”, a spus vicepreședintele Luca. 

[brid video=”1665227″ player=”38897″ title=”Lămururi despre lucrările la sediul CJ Sibiu” duration=”90″ description=”Lămururi despre lucrările la sediul CJ Sibiu” uploaddate=”2024-05-30″ thumbnailurl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1665227_th_665896fbcd1ec_1717081851.jpg” image=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/snapshot/1665227_sd_665896fbcd1ec_1717081851.jpg” contenturl=”https://cdn.brid.tv/live/partners/15671/sd/1665227.mp4″ width=”16″ height=”9″]

Adrian Echert (USR) a cerut lămuriri privind această expertiză, întrebând dacă s-a modificat proiectul și dacă este nevoie de o nouă autorizație de construcție. Răspunsul a venit din partea unui reprezentant din Direcția Tehnică. „Consiliul Județean a făcut o expertiză tehnică pe baza căreia s-a făcut o anumită soluție. Contractul a fost proiectare cu execuție. La faza de proiect tehnic, constructorul a venit cu o altă soluție tehnică, altă expertiză. Vrem să vedem dacă amândouă sunt la fel de eficiente, se încadrează în aceleași costuri. Sunt obținute autorizații și nu se pune problema de modificare a autorizației de construcție. Mai trebuie ca anumite faze ale proiectului să fie verificate de verificatorii de proiect tehnic. După care se va da ordinul de execuție”. 

Ultima oră