cum să ai grijă de animalul de companie în zilele caniculare
Sursa foto: unsplash

Zilele caniculare ale aceste veri par departe de a se fi încheiat. Temperaturile ridicate pot reprezenta un pericol semnificativ atât pentru noi cât și pentru animalele de companie. Ca stăpân responsabil, este esențial să iei măsuri pentru a-ți proteja prietenul necuvântător de efectele caniculei. Iată câteva sfaturi practice și gadgeturi inovative care te pot ajuta să asiguri bunăstarea animalului în zilele fierbinți.

cum să ai grijă de animalul de companie în zilele caniculare

Hidratare adecvată și răcoare la orele de vârf

Apa este foarte importantă în aceste zile, iar animalele au nevoie și ele de apă din plin. Așadar asigură-te că animalul tău are acces constant la apă proaspătă și rece. Schimbă apa frecvent și verifică dacă bolul de apă este mereu plin. Poți adăuga câteva cuburi de gheață în apă pentru a o menține rece mai mult timp. Căldura intensă a soarelui de la orele prânzului poate fi periculoasă pentru animale la fel ca și pentru oameni. Chiar dacă sunteți în concediu, la orele amiezii este mai bine să alegeți un loc răcoros unde să vă relaxați. Puteți să citiți o carte, să vedeți un film sau să vă distrați cu un joc de pacanele gratis online. Plimbările în aceste condiții meteorologice sunt mai bune dimineața sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute, chiar și la nivelul asfaltului pentru ca acesta să nu își ardă lăbuțele. 

 Umbră și ventilație

Chiar și după ce valul de arșiță de la miezul zilei se apropie de sfârșit și animalul petrece timp afară, trebuie asigurată pentru acesta o zonă umbroasă unde se poate întinde și se poate relaxa. În interior, poți folosi ventilatoare sau aer condiționat pentru a menține o temperatură confortabilă. Ventilatoarele pot fi plasate în locuri strategice pentru a asigura o circulație optimă a aerului. Dacă ești nevoit să ieși și trebuie să iei animalul de companie cu tine acesta nu trebuie ținut în mașină, cu geamurile închise, nici măcar pentru câteva minute. Temperaturile din interiorul mașinii pot crește rapid și pot provoca insolație sau chiar moartea animalului.

Semne de supraîncălzire la animale

Chiar dacă ai creat condiții decente pentru prietenul tău patruped este important să-l supraveghezi pentru a vedea eventualele semne de supraîncălzire și pentru a interveni la timp să-l ajuți. Aceste semne și simptome pot varia de la un animal la altul dar de cele mai multe ori se poate remarca respirația rapidă și salivarea în exces. În cazul în care animalul de companie este grav afectat de căldură va prezenta și o stare de letargie însoțită uneori și de lipsa coordonări și chiar de vărsături. În cazul în care apar aceste semne primul lucru care trebuie făcut este să duci animalul într-un loc răcoros și și ferit și să contactezi imediat un medic veterinar care poate să te îndrume cum anume să acționezi în continuare.

Sursa foto: unsplash

Key word:

Meta:

Site: oradesibiu.ro 

Ultima oră