Ziua ta nu trebuie să fie alcătuită doar din muncă, responsabilităţi casnice şi mici pauze petrecute pe smartphone. Ai ocazia să te bucuri de viaţă în fiecare zi când alegi să incluzi în programul tău activităţi frumoase, de suflet, fie că e vorba de hobbyuri, fie că e vorba de sport sau momente de relaxare. Dacă încă nu ai găsit astfel de activităţi sau nu ai avut timp să le incluzi în rutina ta, avem pentru tine un strop de inspiraţie.
Iată ce activităţi simple îţi pot aduce un pic de bucurie în viaţa cotidiană:
Dans şi mai mult dans
Dansul este o activitate excelenta dacă îţi doreşti să te bucuri de mişcare şi muzică, dar şi să te relaxezi. Ai o mulţime de variante când vine vorba de dans. Poţi să dai play melodiilor preferate acasă şi să te mişti exact aşa cum îţi doreşti sau să te înscrii la cursuri. În oraşele mari găseşti cursuri de dans sportiv, breakdance sau chiar dans contemporan. Mai mult, există şi varianta claselor online, care au deseori preţuri ceva mai prietenoase.
Grădinărit
Grădinăritul se poate transforma într-o activitate terapeutică, care îţi oferă mai mult decât relaxare. Vei avea satisfacţia propriei munci şi te vei simţi mai aproape de natură cu fiecare sesiune de grădinărit. Poţi să plantezi flori, arbuşti sau chiar legume şi fructe. Dacă ai propria grădină, investeşte în accesorii şi ustensile care să îţi facă munca mai plăcută. Spre exemplu, un solar de grădină reprezintă o super achiziţie pentru această activitate.
Fie că grădinăreşti la nivel amator, fie că ai planuri ceva mai mari, solarul de grădină îţi va fi de folos. Acesta îţi permite să te bucuri de roadele muncii tale pe tot parcursul anului, dar şi să ai hrana bio la îndemână. Cu ajutorul solarului de grădină poţi planta aproape orice fructe şi legume doreşti, de la castraveţi şi roşii până la căpşuni sau afine.
În cazul în care locuieşti la bloc, nu vei avea nevoie de accesorii precum solarul de grădină, greblelele, lopeţile sau stropitoarele pentru grădină, însă asta nu înseamnă că nu poţi practica această activitate. Poţi să plantezi în ghivece atât arbuști, cât şi ierburi aromatice, flori sau unele fructe şi legume. Ai nevoie doar de ghivece spaţioase, pământ, seminţe şi îngrăşământ dacă este cazul.
Voluntariat
Voluntariatul nu se număra printre cele mai relaxante activităţi, însă îţi poate aduce împlinire şi satisfacţie. Prin voluntariat poţi să aduci o contribuţie lumii ce te înconjoară, fie că e vorba de oameni sau animale, fie că e vorba de mediu. Implică-te într-o activitate în care crezi, mai exact alege o cauză aproape de sufletul tău. Dăruieşte din timpul tău şi vei vedea că rezultatele pozitive nu încetează să apară.
O mulţime de ONG-uri oferă oportunităţi de voluntariat, pe care le găseşti de obicei pe siteul oficial al acestora.
Lectura
Lectura este o activitate cu numeroase beneficii. Nu numai că este relaxantă, ci te ajută şi să îţi antrenezi memoria, să îţi îmbogăţeşti vocabularul şi să devii mai creativ/a. Dacă îţi doreşti o clipă de bucurie şi relaxare, alege o carte pe gustul tău, aşează-te comod în fotoliu, în pat sau pe scaunul de pe terasă şi dedica cel puţin câteva minute bune lecturii.
Există o mulţime de cărţi minunate din care poţi să alegi, de la romane poliţiste sau de dragoste şi până la cărţi de istorie, self-help sau biografii.
Scris
Scrisul se număra printre activităţile ce pot avea efecte terapeutice. Să îţi dai frâu liber ideilor nu numai că îţi va aduce un strop de bucurie, ci te poate ajuta şi să îţi gestionezi mai bine emoţiile sau să scapi de stres. Ai nevoie doar de un caiet sau o agendă şi de un instrument de scris ca să te bucuri de această activitate. Poţi să scrii 10 minute pe zi, 30 de minute sau 2 minute, în funcţie de timpul şi energia ta.
Mai mult, tu alegi ce scrii: poezii, povestiri, jurnale sau idei scurte. Nu există niciun risc de a greşi când scrii din inimă, pentru tine.
Jogging
Mişcarea e întotdeauna o idee bună, iar joggingul se număra printre cele mai accesibile variante. Poţi să alergi în parc, acasă pe bandă sau în cartier, în ritmul tău. Nu trebuie să alergi kilometri întregi sau să te suprasoliciţi. Ba chiar poţi să înlocuieşti alergatul cu mers alert, în funcţie de nivelul tău de fitness. Această activitate te va ajuta să îţi eliberezi mintea de griji şi stres și să ai o stare generală mai bună.
O mulţime de activităţi te pot ajuta să trăieşti din plin fiecare zi, să te bucuri mai mult şi să te conectezi cu emoţiile tale. În cazul în care nu ai găsit până acum o variantă potrivită, încearcă una dintre cele de mai sus, de la lectura şi până la grădinărit, dans sau jogging.