O sibiancă susține că Centrul social din Turnișor a fost transformat de mai multe ori în capelă. Preotul Ciprian Creangă spune că a fost doar o excepție când unul dintre spațiile de la parter a fost folosit drept capelă mortuară, familia decedatului având nevoie urgentă de un astfel de spațiu.
O localnică de pe strada Iazul Morii, din cartierul Turnișor, spune că Centrul social-filantropic „Sf. Nicolae” din Turnișor a fost transformat în capelă mortuară. „Preotul a transformat clădirea în capelă, neavând autorizație de funcționare și săptămânal aduce câte un decedat aici, neavând condițiile necesare unei capele. Primul decedat l-a adus la parterul clădirii și acum îi duce la etajul clădirii. Când a adus primul decedat, am sunat la poliție și dânșii de acolo ne-au zis că nu are autorizație de funcționare”, a spus sibianca.
Preotul Creangă spune că a fost o singură situație în care a fost nevoit să transforme unul dintre spațiile de la parter în capelă. Cât despre autorizații, acesta spune că sunt în curs de a fi obținute.
„A fost un singur caz de la București în care oamenii nu au avut unde să-l țină pe cel decedat. Noi avem activități, școală de vară, afterschool odată cu începerea școlii. Oricum, o parte din ceea ce reprezintă centrul o să fie capelă, dar deocamdată așteptăm autorizațiile în ceea ce privește schimbarea de destinație de la Primărie. În proiect a fost prevăzut ca la parter să fie capelă, loc de rugăciune pentru Centrul Social și pentru parohie, dar ceea ce reprezintă partea de etaj 1 și mansardă este centru social. Parterul a fost prevăzut de la bun început ca loc de rugăciune, nu neapărat capelă mortuară. Acum suntem în momentul în care intabulăm clădirea. Scopul clădirii este centru social și la mansardă avem locuri de cazare unde se vor desfășura activități precum tabere de vară, iar în sălile principale vom face afterschool”, a spus preotul Ciprian Creangă de la Parohia Ortodoxă din Turnișor.
De-a lungul timpului, în centrul social din Turnișor au fost organizate diverse tabere și ateliere, incluzând activități de lectură, creație, gastronomie, jocuri distractive și teatru. Aceste activități sunt coordonate de preoții Mihail Borza și Ciprian Creangă, alături de o echipă dedicată de voluntari, care îi include pe Sabin Creangă, Sergiu Florea și Mara Cotruță, dar și pe preotesele Raluca Borza, Mihaela Creangă.