Alțîna găzduiește din nou proiectul „Valorificarea patrimoniului cultural și natural”, ajuns la cea de-a doua ediție. Proiectul de care beneficiază Școala Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alțîna, desfășurat în perioada mai-septembrie 2024, a urmărit promovarea activităților în aer liber, în special drumeția și ecoturismul, oferind alternative sănătoase și sigure de petrecere a timpului în natură.
Printre obiectivele proiectului s-a numărat și conectarea participanților cu mediul înconjurător și cu comunitățile locale, punând un accent deosebit pe valorificarea patrimoniului cultural și natural al zonei. În cadrul activităților desfășurate în perioada mai-iulie 2024, 30 de elevi au fost implicați în acțiuni de documentare a ritualului folcloric legat de Androchel, a meșteșugului apiculturii, precum și în formarea competențelor de ghid local.
Un moment important al proiectului va avea loc pe data de 30 august 2024, când va avea loc un schimb de experiență între școlile partenere: Liceul „August Treboniu Laurean” din Agnita, Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” Sibiu, Școala Gimnazială „Aviator Alexandru Șerbănescu” Colonești Olt, și Școala Profesională Oglinzi din Neamț.
„Dezvoltarea competențelor de cunoaștere, înțelegere și apreciere a patrimoniului cultural și natural reprezintă o prioritate pentru noi. Ne dorim ca elevii noștri să înțeleagă importanța păstrării unui mediu curat și cooperării în echipă, astfel contribuind la dezvoltarea lor armonioasă pe plan personal și profesional”, a declarat un reprezentant al proiectului desfășurat la Școala Gimnazială „Aviator Ioan Sava” Alțîna.
Acțiunea este co-finanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Educațională 2024.