Drumarii pregătiți pentru o iarnă grea. Au 50 la sută din materialele necesare pentru deszăpezire

În contextul pregătirilor pentru sezonul rece, autoritățile județului Sibiu au prezentat la ședința Colegiului Prefectural detalii despre organizarea și resursele disponibile pentru deszăpezirea drumurilor în iarna aceasta. Șeful secţiei Drumuri Naţionale Sibiu, Liviu Crețu, a oferit o serie de declarații, subliniind măsurile și dotările necesare pentru a asigura circulația în condiții de siguranță pe drumurile naționale din județ.

Drumarii pregătiți pentru o iarnă grea. Au 50 la sută din materialele necesare pentru deszăpezire

„Organizarea pentru deszăpezirea din 2024 – 2025 este următoarea: avem șase baze de deszăpezire respectiv Bradu, Avrig, Șelimbăr, Săcel, Șura Mare, Dumbrăveni și Bâlea Cascadă. Avem patru puncte de sprijin situate pe Valea Oltului, Miercurea Sibiului, Copșa Mică și Mediaș. Materialele necesare pentru deszăpezire respectiv materiale antiderapante de care avem nevoie sunt 1.641 de tone de nisip, avem sare de 7.494 de tone și clorură de calciu în jur de 41 de tone. De asemenea, pentru  intervenția la anumite defecte la carosabil se folosește mixtura stocabilă pe timp de iarnă, avem pregătită 70 de tone în caz de intervenție”, a spus inginerul Liviu Crețu.

Inginerul a detaliat numărul și tipurile de utilaje disponibile pentru a acoperi eficient întreaga rețea de drumuri naționale. „Utilaje cu material antiderapant avem 44 de bucăți, la care se adaugă 13 utilaje suplimentare la cerere pentru evenimente deosebite, iar utilaje proprii avem 13 bucăți. De asemenea, pe rețeaua de drumuri naționale sunt organizate dispecerate, atât în punctele de deszăpezire, cât și la sediul de pe strada Hipodromului, asigurând coordonarea intervențiilor pe parcursul sezonului rece”, a mai spus Crețu.

În ceea ce privește stocurile de materiale antiderapante, Crețu a explicat că acestea sunt suficiente pentru a face față condițiilor meteo aspre preconizate. „Aceste materiale sunt în proporție de 50 la sută aprovizionate, restul vin pe parcurs întrucât sarea este mai perisabilă și se umezește și în cazul respectiv se face aprovizionarea treptat”, a mai precizat acesta.

Ultima oră