Drachensteig”, cunoscută sub denumirea „Poteca Balaurului” sau „Cărarea Zmeilor”, este una dintre cele mai impresionante trasee montane din România, ascunsă în inima Munților Făgăraș. Poteca emblematică, încărcată de istorie, le oferă drumeților o aventură de neuitat, pe un drum construit cu mult efort la sfârșitul secolului XIX de către voluntari ai asociației Siebenburgischer Karpatenverein (SKV).
În opinia ghidului montan Radu Zaharie, un expert al traseelor din județul Sibiu, „Poteca Balaurului” nu doar că oferă o priveliște fascinantă spre Vârful Negoiu și Piatra Caprei, dar reprezintă și o moștenire valoroasă a începuturilor turismului montan din Transilvania. „Lucrările au început în 1886, iar astăzi, pe poteca șerpuită, se regăsesc 16 podețe din fier, care au înlocuit structurile inițiale din lemn”, explică Zaharie, într-un interviu pentru CJ Sibiu.
Intrarea pe „Drachensteig” se află lângă vechea cabană „La priciuri”, construită în 1937 și rămasă intactă, fiind cea mai veche cabană montană din Făgăraș după demolarea Cabanei Valea Sâmbetei. Traseul le permite drumeților să admire Valea Sărății și Muchia Tunsului, iar pentru cei curajoși, fiecare pas pe lespezile grele ale potecii este o dovadă a măiestriei și efortului voluntarilor de altădată.
Acest traseu legendar îi invită pe iubitorii de munte să exploreze o lume de poveste, unde peisajele spectaculoase și aerul de aventură împletesc o experiență memorabilă. Radu Zaharie le recomandă tuturor celor care nu se tem de „balauri” să se avânte pe „Poteca Balaurului”, pentru a descoperi farmecul unic al județului Sibiu și pentru a păși pe urmele primilor drumeți din Transilvania.