Funcționara de la Casa de Pensii, arestată la începutul acestui an pentru luare de mită, a fost condamnată. Doina Goie nu va merge la închisoare.
Funcționara publică de la Casa de Pensii, arestată preventiv în luna ianuarie pentru luare de mită, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, iar recent ea a primit o măsură preventivă mai ușoară. Goie a ieșit din arest, fiind plasată sub control judiciar. (DETALII AICI)
La mijlocul lunii martie, ea a fost condamnată și, fiindcă și-a recunoscut fapta, pedeapsa dată este mai ușoară. Astfel, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare, fiind pusă sub supraveghere vreme de 4 ani.
„(…) admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu cu inculpata G.D., cercetată penal pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, compusă din unsprezece acte materiale, (…) condamnă pe inculpata G.D. la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, compusă din unsprezece acte materiale. (…) În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabilește un termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în soluția magistraților publicată pe portalul instanțelor de judecată.
În această perioadă, funcționara de la Casa de Pensii este obligată să se prezinte la Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Sibiu, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. De asemenea, Doina Goie va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau în cadrul Primăriei Comunei Rășinari, pe o perioadă de 120 de zile.
Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credință, nu va respecta măsurile de supraveghere sau nu va executa obligațiile impuse sau stabilite de lege ori dacă pe parcursul termenului de supraveghere va săvârși o nouă infracțiune, se va revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și se va dispune executarea pedepsei.
Magistrații vor deduce din pedeapsa principală durata reținerii și arestării preventive, din data de 15 ianuarie până în 12 martie. De asemenea, ea va trebui să achite suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, fiindu-i confiscată și suma de 1.700 lei. În plus, Instanța a dispus menținerea sechestrului asigurator asupra sumelor de 200 de euro și 3.461 lei ridicate din casa inculpatei.
Sentința nu este definitivă.