Se reamenajează zonele tradiționale de pescuit pe Valea Avrigului. Pescar: „Multe au devenit inaccesibile”
Sursa foto: Arhivă

Clubul de Fly Fishing Sibiu va organiza o serie de întâlniri pe râul Avrig pentru a amenaja și îmbunătăți locurile de pescuit. Prima activitate va avea loc în acest weekend, iar punctul de întâlnire va fi la Biserica de lemn de pe Valea Avrigului.

Pentru ca sezonul de pescuit să fie unul reușit, clubul își propune să amenajeze mai multe locuri de pescuit pe râul Avrig, cu scopul de a crea condiții mai bune pentru iubitorii de pescuit. Prima activitate de acest gen va avea loc sâmbătă, 22 martie, de la ora 9.00.

„Avem un program de primăvară în care facem ieșiri în natură cu un scop precis: trebuie aranjate locurile de pescuit. Pe ape de munte, cum este râul Avrig, se întâmplă adesea ca un pom să cadă în apă, malurile să se împădurească, iar multe locuri să devină inaccesibile pentru pescuit. Noi le curățăm, adunăm gunoaiele de pe maluri și, în unele zone, creăm diversitate în apă. Încercăm să avem cât mai multă structură în apă, deoarece acest lucru este benefic pentru ecosistemul râului”, a declarat Darius de la Clubul de Fly Fishing Sibiu.

Se reamenajează zonele tradiționale de pescuit pe Valea Avrigului. Pescar: „Multe au devenit inaccesibile”

Pentru aceste activități, clubul folosește drujbe, ferăstraie și chingi speciale, implicând astfel unele costuri. „Este o activitate care trebuie făcută și se vede în rezultate. De doi ani consecutivi facem acest lucru, iar efectele se văd atât în apă, cât și în plăcerea de a te bucura de pescuit. Este o activitate care merită, mai ales pentru cei care pescuiesc la muscă sau la spinning, deoarece îți face plăcere să nu te încurci în vegetația din apă”, a adăugat Darius.

Zona de interes include tronsonul de apă amonte de podul Jibrii. Clubul își desfășoară activitatea pe tronsonul de râul Avrig, spre Poiana Neamțului, zonă care a rămas mai sălbatică. „Așteptăm un răspuns din partea Apelor Române și sperăm să colaborăm cu ei într-un proiect pe râul Sadu. Ne dorim să creăm și acolo diversitate în apă și să îmbunătățim condițiile pentru râu. Speciile de pești au nevoie de tot felul de habitate pentru a se înmulți și a trăi, iar diversitatea în apă este esențială”, a încheiat Darius.

Deși debitele izvoarelor sunt mai mici, activitățile desfășurate de Clubul de Fly Fishing Sibiu vor contribui la îmbunătățirea ecosistemului râului, ajutând la compensarea lipsei de apă și promovând o diversitate mai mare în mediul acvatic.

 

 

Ultima oră