Construcția noii creșe de pe Calea Poplăcii a fost scoasă la licitație. Aceasta va costa 14 milioane de lei și va avea o capacitate de 70 de locuri.
Creșa va fi construită conform unui proiecte tip oferit de Compania Națională de Investiții, pe un teren pus la dispoziție de Primăria Sibiu în suprafață de 3.705 mp. Astfel, beneficiarul investiției, pe perioada derulării lucrărilor, este Compania Națională de Investiții (CNI), urmând ca, la finalizarea investiției, creșa să fie predată Municipiului Sibiu.
Noua creșă de pe Calea Poplăcii va fi construită cu fonduri europene prin PNRR și va costa 14.179.496,65 lei. Creșa ar urma să aibă o capacitate de 70 de locuri pentru 7 grupe. Clădirea va fi împărățită în trei nuclee.
„Se propune construirea unei creșe pentru 70 copii. Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Construcția propusă are următoarele dimensiuni: lățime 34.10 m și o lungime totală de 71.90 m. Înălțimea maximă a acoperișurilor înclinate este de 7.75 m de la CTA. Accesele în clădire sunt separate pentru copii și personal. Construcția este configurată pentru accesul și utilizarea acesteia de către persoanele cu dizabilități – rampă acces, grupuri sanitare, coridoare, etc., configurate corespunzător”, se arată în caietul de sarcini.
Creșa va avea 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, o zonă de primire, un cabinet medical izolator, o zonă administrativă și un nucleu tehnico-gospodăresc. Bucătăria este prevăzută cu un oficiu de primire, filtru de acces și o zonă de depozitare. Creșa va avea o spălătorie, un spațiu de luat masa, o cameră de joacă și un spațiu multifuncțional.
În curtea creșei vor fi amenajate spații verzi, dar și locuri de joacă. Va exista și o parcare cu o capacitate de 11 locuri și 2 pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, din punct de vedere energetic, clădirea va fi prevăzută atât cu 54 de panouri fotovoltaice, cât și cu 90 de panouri solare.