Sute de cadre didactice din județul Sibiu au învățat să acorde primul ajutor în cadrul unui program derulat de Crucea Roșie în colaborare cu Consiliul Județean. Anul acesta, programul va continua, astfel încât profesorii să fie pregătiți pentru situațiile de urgență ce pot apărea în timpul orelor.
Curcea Roșie Sibiu aduce și anul acesta în școli proiectul „Prim ajutor în școli”, prin care sute de profesori sunt învățați să acționeze în situații limită. Proiectul a fost finanțat anul trecut de către Consiliul Județean Sibiu, lucru care se va întâmpla și anul acesta, cu acordul consilierilor județeni. Până acum, 450 de cadre didactice au învățat să acorde primul ajutor premedical în cadrul acestui parteneriat.
„Ideea de a organiza astfel de cursuri în școli a venit după tragedia de la Cluj când o elevă a murit după ce s-a înecat cu un jeleu și nimeni din școala respectivă nu a știut să aplice banala manevră Heimlich care ar fi putut să îi salveze viața. Nu vrem ca astfel de tragedii să se repete, astfel că am inițiat acest proiect și ne bucurăm că, alături de alți sibieni de bine, am găsit un partener în Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu. Cei care vor participa la cursuri vor ști ce trebuie să facă în situații de urgență, în care intervenția promptă a profesorului poate face diferența dintre viață și moarte”, a precizat Raluca Morar, directorul Crucea Roșie Sibiu.
Crucea Roșie a oferit cursuri de ajutor în tot județul, astfel că astăzi, în fiecare sat, comună și municipiu din Sibiu există macat un cadru didactic care să știe să acorde primul ajutor în caz de nevoie, atât elevilor, cât și membrilor comunității. Cursurile de prim ajutor sunt necesare în toate unitățile de învățământ din județ dat fiind numărul mare de incidente care pot apărea în rândul elevilor, de la situații de înec cu alimente până la luxații, episoade de convulsii, degerături sau alte situații care necesită intervenție de urgență.