tara șochează din nou cu o expoziție la bucurești care încinge spiritele pe rețelele sociale
Artistul sibian Tara von Neudorf este acuzat că a realizat o expoziție antisemită la Malmaison, în București. Mai mult, Tara s-ar fi afișat cu nonșalanță cu svastici ca accesorii vestimentare și simboluri folosite la expoziție.
Controversatul artist sibian, Tara von Neudorf, a avut sâmbătă seara o expoziție la Malmaison, în Capitală care a stârnit numeroase reacții negative atât în viața reală, cât și pe rețelele sociale. Acesta nu ar fi folosit svastica doar ca element în cadrul expoziției, ci a ținut să o poarte. Mai exact, artistul ar fi avut mai multe accesorii cu svastica și s-ar fi lăudat față de artiștii prezenți la expoziție că poartă svastica și pe lenjeria intimă. Iulia este una dintre cei care au vorbit despre expoziția controversată a sibianului. „Nu mă pricep la artă, nu cunosc, nu urmăresc, dar ştiți la ce mă pricep foarte bine? La a recunoaşte un nazist când îl văd”, scrie aceasta într-o postare pe facebook.
tara șochează din nou cu o expoziție la bucurești care încinge spiritele pe rețelele sociale
Sursa foto: Facebook/ Iulia Badilas
tara șochează din nou cu o expoziție la bucurești care încinge spiritele pe rețelele sociale
Sursa foto: Facebook/ Iulia Badilas
Drept răspuns valurilor de reacții neagative, Comunitatea Artiștilor și Artistelor din Malmaison se delimitează de expoziția artistului sibian. „Comunitatea Artiștilor și Artistelor din Malmaison dorește să precizeze că nu este responsabilă în mod direct pentru selecția sau conținutul proiectelor prezentate în galeriile individuale care își desfășoară activitatea în spațiul Malmaison. În calitate de comunitate artistică, ne delimităm clar de expoziția aflată în prezent în aceste spații. Nu ne identificăm cu utilizarea unor simboluri cu încărcătură istorică problematică, folosite exclusiv pentru a genera controverse sau pentru a crea aparența unui demers provocator. Considerăm această abordare drept superficială și lipsită de responsabilitate, incompatibilă cu un spațiu public care își propune să fie deschis, incluziv și sigur pentru toți membrii societății. Susținem un context artistic angajat, capabil să formuleze întrebări relevante, să provoace reflecție și să contribuie la un dialog autentic, nu unul care recurge la șoc gratuit în lipsa unui conținut real”, se arată în răspunsul oferit de „Atelierele Malmaison”.
Contactat de reporterul Ora de Sibiu, artistul nu a oferit niciun comentariu în legătură cu acuzațiile până la ora publicării articolului.

Ultima oră