cum va arăta amfiteatrul armatei din daia. va costa 13,6 milioane lei

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a scos din nou la licitație caietul de sarcini pentru amenajarea unui amfiteatru în aer liber în poligonul de instrucție din Perii Dăii. Spațiul de recreere al Armatei va costa peste 13,6 milioane de lei. 

MApN va construi pentru Academia Forțelor Terestre (AFT) Sibiu un amfiteatru în aer liber, în poligonul Perii Dăii. Proiectul va beneficia de finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR), urmând să coste 13.692.289 lei. 

Cum va arăta amfiteatrul 

Amfiteatrul va fi construit pe un teren din Daia, acolo unde se află și poligonul de instrucție din Perii Dăii. Pe același teren se află deja mai multe corpuri de clădire permanente pentru depozitare, dar și unele temporare, formate din containere, care asigură spațiile de cazare și cantina pentru studenți. 

cum va arăta amfiteatrul armatei din daia. va costa 13,6 milioane lei

Potrivit memoriului general, amfiteatrul destinat activităților cultural-educative va fi compus din două corpuri de clădire: unul pentru spații multifuncționale, iar altul pentru scenă. În total, vor fi amenajate 450 de locuri pentru spectatori. Amfiteatrul va avea un regim de înălțime Sp+P+E și va fi integrat în panta terenului. 

Principala funcțiune a spațiului va fi de teatru de vară. Ca funcțiune integrată, se va regăsi o sală multifuncțională pentru activități de relaxare, recreere și socializare, dedicată studenților, cu o capacitate de 50 de locuri. La subsol se va amenaja o sală de fitness pentru cadeți, cu o capacitate de 50 de utilizatori, dotată cu vestiare și grupuri sanitare, dar și o sală de lectură și o bibliotecă de 50 de locuri. 

Sala de fitness va fi dotată cu 4 benzi de alergare, 4 biciclete, 3 prese pentru picioare, 3 bănci de forță orizontale, bară olimpică, două seturi de gantere hexagonale, inele de gimnastică, bare paralele pentru flotări, două aparate pentru vâslit, un aparat crossover și 20 de saltele de gimnastică. 

„Amenajările exterioare vor presupune, în primul rând, sistematizarea terenului în zona gradenelor existente. Se va propune: amenajarea unor alei pietonale pentru acces în clădire, o zonă pavată cu 4 locuri de parcare, refacerea structurii rutiere a drumului de acces. Se va amenaja o zonă de gradene și alei de circulație pietonală unde se vor amplasa băncuțe inteligente. Aleile pietonale și carosabile se vor realiza din dale de beton de trafic intens cu o grosime de 10 cm pe pat de nisip. De asemenea, se propune realizarea instalațiilor electrice de iluminat exterior”, se mai arată în memoriul general. 

Ultima oră