pas important pentru infrastructura de canalizare din sibiu: încep lucrările la colectorul de pe șoseaua alba iulia

Lucrările pentru realizarea unui nou colector de canalizare pe Șoseaua Alba Iulia, încep de luni, 14 aprilie 2025.

Antreprenorul SC DEConstruct AG SRL, în contract cu Apă Canal Sibiu, demarează lucrările între intersecția cu strada Ogorului și strada Grâului. 

Această investiție majoră, parte a proiectului regional finanțat prin fonduri europene nerambursabile, contribuie semnificativ la modernizarea și extinderea rețelelor de apă uzată din municipiul Sibiu.

Noul colector, realizat din poliester armat cu fibre de sticlă (PAFSIN), cu diametre de 1000 mm și 800 mm, va avea o lungime de aproximativ 750 metri și va îndeplini un rol esențial în colectarea și evacuarea apelor uzate din cartierul Turnișor. Astfel, se vor reduce considerabil incidentele de  refulare, contribuind la o creștere a calității vieții pentru locuitorii din zonă.

Beneficiile principale ale proiectului:

  • Preluarea eficientă a apelor uzate menajere și pluviale din Zona Industrială Vest, care se află într-o continuă dezvoltare;
  • Decongestionarea rețelei actuale de canalizare din Calea Turnișorului și reducerea riscului de inundații în zonele vulnerabile, precum zona Distributiei;
  • Îmbunătățirea semnificativă a funcționării rețelelor de canalizare din cartierele Aleea Iasomiei – Aleea Pajiștei, Șoseaua Alba Iulia, străzile Grâului, Trifoiului și Verzăriilor.

Durata estimată a lucrărilor este de aproximativ 4 luni, perioadă în care vor avea loc restricții temporare de trafic pe porțiuni de câte 100 de metri. Două benzi de circulație în direcția spre centrul orașului vor fi ocupate temporar, iar traficul auto va fi deviat pe o singură bandă pe fiecare sens. 

Pentru a evita aglomerația, șoferii sunt încurajați să utilizeze trasee alternative, precum strada Câmpșor și Calea Turnișorului.

Apă Canal Sibiu SA face toate demersurile pentru ca lucrările să fie organizate eficient, cu minimizarea impactului asupra circulației și locuitorilor.

Această investiție face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov, în perioada 2014–2020 – etapa II”, cofinanțat prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) cu fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene.

Ultima oră