Târgul de Paști s-a deschis vineri, în Piața Mare, și va fi deschis până în data de 22 aprilie. Comercianții s-au pregătit cu obiecte tematice, realizate manual sau pregătite cu suflet. Atracțiile principale ale târgului rămân, însă, iepurii, rățuștele și stupul amplasat în mijlocul Pieței Mari. Copiii și nu numai au fost fascinați de animalele aduse în centrul Sibiului, atmosfera fiind una caldă, plină de zâmbete și entuziasm.

A început Târgul de Paști la Sibiu. Copii de toate vârstele, dar și adulți s-au plimbat prin Târgul de Paști chiar dacă vremea nu a fost cea mai plăcută. Pe lângă obișnuitele căsuțe cu produse tematice, sunt amenajate și spații pentru joacă și relaxare, precum locuri de jucat mini-golf, trenulețul, trambulina, zone pentru fotografii „instagramabile”, dar și o căsuță specială unde se desfășoară ateliere de făcut ciocolată, foarte apreciate de cei mici.
Standurile sunt încărcate cu decorațiuni de Paști, lumânări în formă de ouă sau iepurași, obiecte pentru masa festivă, ciocolată ambalată elegant și cutii cu praline apetisante, perfecte pentru a fi oferite cadou. De asemenea, se găsesc obiecte lucrate manual din lemn: tocătoare, suporturi pentru ouă sau icoane, toate realizate cu grijă de artizani locali.
Oferta culinară este bogată și variată, incluzând ciocolată de casă, ciocolată „Dubai”, porumb fiert sau copt, clătite, napolitane, dar și produse artizanale precum genți și portofele din piele, produse din lavandă, sucuri și dulcețuri naturale. Târgul îmbină astfel tradiția cu creativitatea, oferind o experiență completă tuturor vizitatorilor.
Atracția târgului: iepurii și rățuștele
Pentru prima dată la Târgul de Paști au fost aduse animăluțe drăguțe care, „au furat” ochii copiilor. Printre vizitatori s-au numărat și elevii de la Școala Verde din Apoldu de Jos. „Am vizitat puțin târgul, ne-am plimbat cu copiii pe aici. Ni se pare foarte frumos, interesant, mai ales pentru copii. Sunt multe lucruri care văd că îi atrag și sperăm să revină împreună cu părinții lor”, a spus Carmen Agaftei, învățătoare la școala din Apoldu de Jos.
Copiii au fost entuziasmați și nu s-au ferit să-și exprime bucuria: „Mie îmi plac iepurașii și rățuștele”, au spus în cor, cu zâmbete largi.
Larisa, elevă în Sibiu, a venit la târg imediat după școală. „Chiar foarte frumos, adică… Am observat că au adus iepuri și rățuște. Nu știu, parcă e mai frumos decât anul trecut. Toate lucrurile pe care le văd m-au făcut să fiu veselă și să aștept să vină vremea mai caldă. Sunt sigură că tuturor copiilor le plac iepurașii și rățuștele”, a spus ea, vizibil încântată.
Decorațiuni de Paști și ouă de ciocolată, la căsuțe
Cristina din Ocna Mureș, județul Alba, a venit la târg cu o ofertă parfumată: „Ne prezentăm la această ediție a Târgului de Paști cu lumânări parfumate, executate manual în atelierul nostru propriu. Găsiți aici o gamă variată de iepurași, ouă de Paște și tot felul de modele. Folosim doar ceară naturală și uleiuri esențiale. Arderea este foarte bună, curată, fără fum și cu timp îndelungat de ardere”, a explicat Cristina Bota.
Cătălin Budulan, unul dintre expozanți, se află pentru prima dată la un astfel de târg în Sibiu. „Anul acesta, pentru Târgul de Paști am pregătit o selecție de praline, trufe de ciocolată și, bineînțeles, figurine specifice sezonului. Toate le-am produs local, folosind ciocolată belgiană. Ne dorim ca oamenii să vină să cunoască produsele noastre, să le admire și, bineînțeles, să le ofere mai departe, cadou”, a spus acesta.
Și Lucreția a venit pentru prima dată la Târgul de Paști, pentru a susține afacerea nepotului ei, Robert. „Am venit cu produse făcute de nepotul meu, care are un service și o mare pasiune pentru asemenea obiecte. Vinde platouri, iepurași și suporturi pentru ouă. Prețurile încep de la 30 de lei pentru suporturi și ajung până la 300 de lei pentru o icoană sculptată manual”, a spus aceasta, mândră de contribuția familiei.
Prețuri pentru toate buzunarele
Vizitatorii pot achiziționa lumânări din ceară naturală începând de la 45 de lei, suporturi pentru ouă din lemn la 60 de lei, iepurași din lemn la 20 de lei, ouă cu diverse sortimente de ciocolată la 38 de lei, porumb fiert sau copt la 15 lei, napolitane cu ciocolată de casă la 14 lei, acadele la 10 lei, iar decorațiunile pentru masa de Paști pot ajunge până la 200 de lei, în funcție de mărime și detalii.