Filarmonica de Stat Sibiu organizează luni, 14 aprilie, de la ora 19:00, un eveniment special dedicat Sărbătorilor Pascale – concertul coral-instrumental „Lumini pascale”, ajuns la cea de-a șasea ediție. Seara va fi marcată de prezența extraordinară a preotului Constantin Necula, care se alătură artiștilor într-un moment de profundă trăire spirituală și muzicală.
Evenimentul reunește Corul „Timotei Popovici” al Catedralei Mitropolitane din Sibiu și Corul de copii și tineret „Timotei Popovici Junior”, sub bagheta preotului lector dr. Dan Alexandru Streza. Programul include lucrări românești cu tematică pascală precum „La umbra Crucii Tale”, „Când era Iisus pe cruce” și „Ziua învierii”.
Cvartetul „Avantgarde”, compus din Alexandru Marian (vioara I), Alexandru Timilie (vioara II), Cristian Andriș (violă) și Radu Sinaci (violoncel), va interpreta celebra lucrare a lui Joseph Haydn – Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce. Alături de aceștia, publicul o va putea asculta și pe artista Oana Bozga-Pintea, una dintre cele mai apreciate voci ale folclorului românesc contemporan.
Biletele pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii și online, pe platforma iabilet.ro, la prețul de 60 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.
În continuarea programului „Lumini pascale”, miercuri, 16 aprilie, de la ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Piața Mare, publicul este invitat la un recital de excepție susținut de violoncelistul Ștefan Cazacu, solist în rezidență al Filarmonicii de Stat Sibiu. Acesta va interpreta celebrele suite pentru violoncel solo nr. 1, 2 și 3 (BWV 1007-1009) de Johann Sebastian Bach. Prețul unui bilet este de 30 lei (cu reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari).
Tânărul violoncelist Ștefan Cazacu, apreciat pe marile scene europene și laureat la competiții internaționale, promite o seară de rafinament muzical și emoție profundă. Recitalul va avea loc într-un spațiu cu acustică deosebită, care va pune în valoare sunetul cald al violoncelului său Ullman (1917).
Sibienii sunt așteptați să se bucure de două seri dedicate muzicii sacre, într-o atmosferă de sărbătoare și reflecție, în spiritul Săptămânii Mari.