1

Sibienii au dăruit peste 530 de cărți în cadrul campaniei “Carte dăruită, viață îmbogățită”, lansate prin programul Ajungem Mari, cu scopul de a dota centrele de plasament din județul Sibiu cu biblioteci. Circa 160 de copii se vor bucura de cărțile primite.

„Le mulțumim tuturor celor care s-au alăturat demersului nostru. Așteptăm cu nerăbdare să utilizăm cărțile în activitățile desfășurate în cadrul proiectului nostru. Cu siguranță, copiii se vor bucura de varietatea de cărți primite”, a declarat Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

Super cadou pentru copiii din centrele de plasament din județul Sibiu

Campania“Carte dăruită, viață îmbogățită” a fost lansată pe 2 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret, și a durat până la finalul lunii. Sibienii au donat cărți în librăriile partenere: Habitus, Humanitas și Erasmus. Au fost colectate cărți și în cadrul festivalului handmade Creative Buzz, organizat la Forumul German în perioada 22-24 aprilie, iar Cărți fără preț Sibiu a făcut, de asemenea, o donație importantă. În plus, Librăria Humanitas a inclus campania într-o acțiune desfășurată la Continental Sibiu.

Inițiativa urmărește crearea de biblioteci în centrele de plasament din județul Sibiu, astfel încât acești copii să își dezvolte imaginația, vocabularul și cunoștințele, prin lectură. Bibliotecilor vor fi construite de voluntarii Ajungem Mari împreună cu cei mici, fiind o ocazie bună de socializare și de dezvoltare a abilităților practice.

Apoi, în cadrului programului Ajungem Mari, voluntarii îi vor ajuta pe copii să descopere utilitatea și farmecul cărților. Celor mici li se vor citi povești, iar celor mai mari li se vor propune întrebări bazate pe informațiile din cărți, fiind încurajați să pună poveștile în scenă și să povestească pe marginea lor.

Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld, susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
În județul Sibiu, cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, programul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.

Ultima oră

Comentariul meu