Sibiul este Capitală Universitară Europeană în această vară. Programul evenimentelor!

deschidere an universitar la sibiu (17)“Sibiu- Capitală Universitară Europeană, ediția a II-a” este un proiect al Universității “Lucian Blaga” din Sibiu ce își propune să stimuleze excelența culturală şi să evidențieze dimensiunea internațională a culturii și a mediului academic în Sibiu, prin implicarea activă a ULBS în problemele comunității locale și în viața academică internațională.

Daca anul 2015 a marcat un succes pentru proiectul “Sibiu- Capitală Universitară Europeană”, cea de-a doua ediție a proiectului aduce mai multe evenimente, într-o perioadă mai îndelungată, sub umbrela aceluiași proiect.
Cu o structură de anvergură, proiectul reunește, într-un concept unitar, o serie de manifestari culturale și academice diverse (conferinţe și prelegeri internaționale, mese rotunde, aniversarea a 230 de ani de învățământ teologic ortodox la Sibiu, colocvii și workshopu-uri literare, un festival internaţional de poezie, un concert de muzica corală), evenimente care pe în perioada mai-noiembrie vor susține caracterul cultural și academic internațional al orașului Sibiu.
In cadrul proiectului cultural, se vor organiza 8 evenimente în care vor fi implicaţi, pe lângă responsabilii ULBS, 150 de invitaţi din strainatate (universitari, teologi, poeți, oameni de cultură),  invitaţi din ţară (membri, ai Academiei Române, universitari, poeţi etc.) şi alţi 150 de participanţi din afara Sibiului.
Cele 8 mari evenimente cuprinse în proiectul “Sibiu- Capitală Universitară Europeană, ediția a II-a” vizează nu doar mediul academic, ci în special comunitatea sibiană. Toate manifestările din cadrul proiectul sunt menite să înlesnească accesul comunităţii la programe internaţionale, culturale, artistice şi educaţionale cu caracter elitist şi sincretic. Invitaţii internaţionali din peste 25 de ţări vor contribui la dezvoltarea cadrului cultural sibian şi vor oferi participanţilor la evenimente oportunitatea de a-şi lărgi sfera de cunoştinţe, de a schimba idei şi de a crea primele contacte necesare dezvoltării de noi colaborări culturale şi academice internaţionale.
Deschiderea oficială a proiectului “Sibiu- Capitală Universitară Europeană, ediţia a II-a” va avea loc luni, 16.05.2016 la ora 12:00, în Sala Senatului din cadrul Facultăţii de Medicină.
Tot luni, la ora 19:00, va avea loc şi concertul aniversar “230 de Ani de Învăţământ Teologic Ortodox la Sibiu”, marcând astfel, într-o manieră festivă, startul oficial al proiectului. Concertul va fi susţinut de Corul Facultăţii de Teologie, condus de Pr. Prof. Sorin Dobre, cu participarea sopranelor Emilia Calefariu şi Diana Florea, alături de tenorul Vlad Miriţă şi Baritonul Basilic Iordache.
”Sibiu, Capitală Universitară Europeană” este un proiect cultural co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Sibiul este Capitală Universitară Europeană în această vară. Programul evenimentelor!

Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat în cele ce urmează:
12-14 mai 2016: Colocviul Internațional „Emil Cioran”, ediția a XXI-a
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS – Centrul de Reuniune Academică; Primăria Rășinari.

16 -21 mai 2016: Săptămâna Internaţională a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS (Sala Senatului; Facultățile ULBS)

16-20 mai 2016: 230 de Ani de Învățământ Teologic Ortodox la Sibiu
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS (Facultatea de Teologie), Filarmonica de Stat Sibiu.

26-29 mai 2016: Festivalul Internațional de Poezie Studențească „Zona nouă”, ediția a II-a
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS (Facultatea de Litere și Arte), Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Librăria Habitus.

26-28 mai 2016: Colocviile Revistei Transilvania, ediția a XIII-a, cu tema Viitorul literaturii române
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS (Facultatea de Litere și Arte), Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Librăria Habitus.

23-26 iunie 2016.: Workshopul Internațional „Minor Literatures – World Literatures”
Locul de desfășurare a evenimentului: „ULBS – Sala „Lucian Blaga”; Centrul de Reuniune Academică.

27 septembrie -1 octombrie 2016: New Societies, Old Minorities / New Minorities, Old Societies?
Locul de desfășurare a evenimentului: „Aula Magna” și spațiile de învățământ ale ULBS de pe Str. Lucian Blaga nr. 2A, precum și Centrul de Reuniune Academică de pe Str. Banatului nr. 7.

26-29 octombrie 2016: Colocviul Internațional Studențesc „Lucian Blaga”, ediția a XVIII-a
Locul de desfășurare a evenimentului: ULBS – Facultatea de Litere și Arte.

Ultima oră

Comentariul meu