S-a aprobat împușcarea urșilor care intră în gospodăriile oamenilor. S-a anunțat oficial

Cel puțin doi urși care au intrat în gospodăriile din sate vor fi împușcați. Ministerul Mediului a aprobat acest lucru și se pare că vor mai fi împușcați în viitor încă șapte exemplare.

Ministerul Mediului a aprobat două dosare de recoltare, respectiv de împuşcare a două exemplare de urşi care au intrat în gospodăriile oamenilor în satul Sebeş din Făgăraş şi în zona Bârsa, lângă Zărneşti. Administratorii fondului cinegetic pregătesc dosarele pentru alţi şapte, anunță Mediafax.
Potrivit prefectului de Braşov, Marian Rasaliu, Ministerul Mediului a aprobat recoltarea pentru două exemplare de urşi care au intrat în gospodăriile oamenilor, în satul Sebeş din Făgăraş şi din zona Bârsa, de lângă Zărneşti. Alte dosare aşteaptă răspuns din partea specialiştilor ministerului. Este vorba despre urşii care au atacat persoane în ultimele săptămâni în judeţul Braşov.

S-a aprobat împușcarea urșilor care intră în gospodăriile oamenilor. S-a anunțat oficial

CITEȘTE ȘI: IMAGINI INCREDIBILE – Trei urși se plimbă pe autostrada A1 între Sibiu și Săliște
În plus, vânătorii care administrează fondul cinegetic din municipiul Braşov au pregătit documentele pentru împuşcarea a şapte urşi care coboară frecvent în oraşul Braşov şi care ar putea pune în pericol vieţile oamenilor.
„Am avut trei dosare depuse la Ministerul Mediului, trei dosare cu trei cazuri de urşi periculoşi care au intrat în zonele locuite. Din cele trei dosare au fost aprobate două, spre recoltare. În ultimii doi ani s-a interzis vânătoarea la urs, iar aceste animale sălbatice s-au înmulţit excesiv, habitatul lor s-a micşorat, drept pentru care asistăm la migrarea lor din zonele forestiere către zonele populate, după hrană“, a declarat, marţi, prefectul Braşovului, Marian Rasaliu.

CITEȘTE ȘI: FOTO Urșii fac ravagii și în Sebeșu de Sus. Oamenii sunt îngroziți și se tem pentru viața lor
Zeci de oameni au sunat, în ultima săptămână, la 112 pentru a anunţa prezenţa urşilor în diferite cartiere din oraş. Astfel, vânătorii au pregătit cereri pentru uciderea mai multor urşi care au creat probleme. Este vorba despre două exemplare care coboară frecvent în cartierul Răcădău, patru urşi din zona Noua – Calea Bucureşti şi un urs din zona Bunloc-Dâmbu Morii.
„Noi avem trei dosare depuse pentru pucntul de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Garda Naţională de Mediu, pentru a transmite dosarele la Ministerul Mediului, în vederea recoltării acestor animale, care fac probleme în oraşul Braşov. Având în vedere că nu s-au mai recoltat aceste exemplare de doi ani, avem o concentrare la nivel de municipiu Braşov de peste 100 de urşi. Bonitatea fondului cinegtic în jurul Braşovului este de 20 de exemplare. Noi avem peste 100 pe 12.600 de hectare. Sunt mult prea mulţi“, a declarat Cosmin Didă, inginer silvic Regia Pădurilor Kronstadt.
În ultimele zile, la Braşov s-au organizat goane de împingere în pădure pentru aceste exemplare de urşi, dar aceştia se reîntorc în oraşe, în căutarea hranei.

Ultima oră

Comentariul meu