Profesorii cu note sub cinci la titularizare nu mai pot preda
foto Arhivă

Profesorii care au obținut note mai mici de 5 la examenul de titularizare nu vor mai avea dreptul să predea. anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a explicat, în contextul declarațiilor sale potrivit cărora profesorii care au luat sub 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea, că vrea să ia această măsură, întrucât „scrie în metodologie” și este de părere că „nu poți să fii un profesor care să ia mai puțin de 5 și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”.

Profesorii cu note sub cinci la titularizare nu mai pot preda

„În metodologia pe baza căreia s-a desfășurat examenul de titularizare, după părerea mea scrie foarte clar, „cei care nu promovează examenul de titularizare nu mai sunt acceptați, cu note mai mici de cinci, nu mai sunt acceptați în învățământ (…) Pot să se pregătească un an de zile să revină la examenul de titularizare și să îl promoveze. În momentul în care ai intrat la examen, deci te-ai înscris, ai venit la prima lucrare scrisă și ai constatat că nu știi subiectele și te-ai retras, asta înseamnă că nu ai fost în stare să iei măcar nota 5 și sigur că trebuie să judecăm cu aceeași măsură”, a precizat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

„Eu nu cred că poți să fii un profesor care să ia mai puțin de cinci și tu să pretinzi elevilor tăi să ia note de trecere”, a completat ministrul.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidaţi, însă în centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, deoarece 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 candidaţi au fost anulate.

Pentru examenul de titularizare din acest an, primele rezultate arată că procentul notelor sub 5 este 19,10%, adică aproximativ 4.000 de cazuri.

În 2018, procentul notelor sub 5 era de 18,86%.

Rezultatele finale ale examenului de titluarizare se afişează pe 30 iulie.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Iar a fost descoperita gaura la macarana. Doamna ministru ce veti face in toamna când veti avea o multime d posturi didactice neocupate? Veti angaja suplinitori necalificati? De ce nu putem gandi pe perioade mai mari? si asa avem un deficit de personal doritor de a ocupa posturi si catedre in toate scolile, in special cele greu accesibile.

  2. Nu poți să vii în al 12:lea ceas să faci asemenea declarație, fără a anunța profesori și candidați la titularizare ce ii așteaptă ,înainte de a se înscrie ,și anume,că nu mai au posibilitatea să se prezinte la examenul de suplinitor din cauza unei note sub 5!!! A interzice acest drept al oricărui cetățean al României să se prezinte la examenul de titularizare sau suplinitor in baza unor considerați proprii contravin drepturile omului la acces la muncă și al împiedică să își exprime prin examen drept la muncă pe baza cunoștințelor! Nu poți lua mereu peste 7 ,se întâmplă să ai o zi stresanta și să te pierzi,asta nu înseamnă că ești Terminat!! De ce nu da toată lumea din România examen în fiecare an , pentru postul lui ,sau e zburat din funcție daca nu ia peste 7 sau 5? Toți să aibă contract de munca pe perioada determinata de 1 an, inclusiv doctorii,farmaciști, funcționari, muncitori,cadre militare , administrație,inclusiv voi cei din funcțiile de conducere! De când și pină când asemenea prostiei,ce nici pe vremea comuniștilor nu exista! Atunci ai dat examen ,ai luat nota,erai repartizat și asta era tot,nu trebuia să dai examen în fiecare an sa inebunesti pe toată lumea! Când am luat 7 sau 6 sau 8 era ok ,daca iei sub 5 odată ești out! Frumoasa judecata! Nu există o asemenea lege care să oblige la nerespectarea unui drept fundamental al omului,la liber access și exprimare!!!! Ar fi neconstituțional!