CSU Sibiu pune la licitație maiourile de joc purtate în FIBA Europe Cup – Sprijină 12 cauze caritabile

BC CSU Sibiu a selectat 12 proiecte caritabile în care se va implica în perioada următoare. Fiecărei cauze i-a fost atribuit, prin tragere la sorți, un maiou de joc, purtat de unul dintre jucătorii CSU Sibiu în FIBA Europe Cup și, bineînțeles, semnat de acesta.

„Astăzi dăm startul campaniei de licitare a maiourilor de joc, în cadrul unui eveniment organizat pe pagina de Facebook a Clubului nostru, o licitație individuală la care oricine poate participa. Vă încurajăm să vă invitați prietenii, colegii, șefii și pe oricine considerați că este potrivit să se implice activ în proiectul nostru și să liciteze pentru o faptă bună”, anunță CSU Sibiu.

CSU Sibiu pune la licitație maiourile de joc purtate în FIBA Europe Cup – Sprijină 12 cauze caritabile

Fiecare dintre noi poate crește suportul acordat de familia galben-albastră acestor oameni frumoși, care trec prin momente extrem de dificile! Licitațiile se vor derula până pe 21 decembrie, la ora 11:00. Cei care vor oferi cea mai mare sumă pentru fiecare maiou vor fi invitați la meciul cu U BT Cluj Napoca pentru a dona banii și pentru a primi premiile, acestea reprezentând un efort comun, transpus de pe terenul de baschet în mediul online și apoi în comunitatea sibiană. Este vremea să ne unim inimile galben-albastre și să fim mai buni, în spiritul sărbătorilor și al lui CSU!

Foarte important! Licitația fiecărui maiou de joc începe de la 200 de lei, iar pasul de licitație este de 50 de lei. Pentru a licita trebuie să adăugați un comentariu la fotografia cauzei pe care o sprijiniți.

Mai jos regăsiți detalii referitoare la cauzele pentru care se va licita, alături de numele jucătorului care oferă maioul de joc cu autograf.

• Licitează pentru maioul de joc al lui Isaiah Philmore #31
Licitează pentru BabyCare

Asociaţia Baby Care Sibiu ”este o organizaţie non-guvernamentală, structurată exclusiv pe bază de voluntariat. Medici, asistente, infirmiere și părinți ai foștilor noștri pacienți încercăm împreună, din 2006, prin diverse proiecte, să asigurăm îngrijirea în cele mai bune condiții şi în siguranţă a nou-născuților și prematurilor internați în maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și, mai ales, a celor mai mici și mai necăjiți dintre ei, cei internați în terapia intensivă neonatală. Prin proiectele derulate, dar mai ales cu sprijinul comunității, al sponsorilor și donatorilor, am reușit, în cei 13 ani de activitate, să achiziționăm echipamente noi, moderne, mai bune și mai sigure – incubatoare, aparate de respirație, pulsoximetre, monitoare, tensiometre, etc. – și am reușit să nu ducem lipsă nici de consumabile, medicamente – de tot ceea ce este nevoie pentru ca îngrijirile acordate pacienților noștri să fie la nivel european. În decursul anilor am încercat, de asemenea, să conștientizăm comunitatea că, în lipsa unui suport financiar constant și suficient din partea statului, copiii îngrijiți în terapia intensivă neonatală pot supraviețui doar cu ajutorul comunității. Aparatele și echipamentele se uzează, fizic și moral, și în permanență este nevoie să fie înlocuite cu altele noi, mai sigure și mai performante, așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată. Scopul nostru rămâne, în continuare, asigurarea continuă a calității îngrijirii și actului medical, creșterea ratei de supraviețuire a nou-născuților și prematurilor dar și creșterea calității vieții acestora. Este evident că pentru aceasta avem nevoie și mai departe de sprijinul comunității, al tuturor celor care doresc cel mai bun start în viață al copiilor noștri.”

Detalii http://babycaresibiu.ro/en/home/

• Licitează pentru maioul de joc al lui Chris Cooper #20
Licitează pentru Fundația Polisano

Fundația Polisano ”se implică, din 2015, în sănătatea comunităţii noastre prin proiecte de tratament, prevenţie şi informare, educaţie pentru sănătate Un loc important în preocupările Fundației îl au copiii cu malformaţii cardiace, care sunt ajutați să ajungă la diagnostic şi tratament cu sprijinul unor echipe medicale internationale partenere. Prin acest proiect, echipe din Anglia, Suedia şi Germania vin în România de câteva ori pe an pentru a trata copii cu boli cardiace grave din toată ţara. De la începutul activităţii Fundației Polisano, peste 100 de copilași au fost ajutați să primească intervenţia cardiacă salvatoare, cu o rată de succes de 100%. În acest moment, zeci de copilași se află pe lista de așteptare, pentru interventii cardiace pediatrice. Următoarea misiune operatorie este în ianuarie, adică foarte curând! Un ajutor parțial vine de la CNAS, dar rămân multe costuri neacoperite.”

Detalii: https://fundatiapolisano.ro/

• Licitează pentru maioul de joc al lui Randal Falker #0
Licitează pentru Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu

Centrul de Îngrijire Paliativă Hospice Sibiu „a fost inaugurat în anul 2006 şi are în centrul atenţiei îngrijirea pacienţilor a căror boală nu mai răspunde la tratament curativ. Din anul 2016 s-a deschis și o secție de copii. Hospice-ul face parte din Asociaţia „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania. Cu alte cuvinte, în Centrul de Îngrijire Paliativă Sibiu sunt îngrijiți adulți cu cancer în fază terminală și o secție pentru copii cu boli incurabile pentru care șansa de vindecare nu există. Hospice-ul de Copii, un centru unic în țară, îngrijește 9 copii, 24 de ore din 24, pe tot parcursul anului. Cei mai mulți copii îngrijiți aici sunt părăsiți de părinți o dată ce se stabilește diagnosticul. Lupta acestor copii cu boala este la fel de mare ca lupta cu tristețea de a nu avea un părinte alături, în perioadele dificile, atunci când apar durerile, crizele și teama. Acești copii sunt niște eroi pentru care viața nu ar mai fi, dacă nu ar avea aparat de oxigen, aspirator de secreții sau injectomate. Uneori, un zâmbet este o victorie la fel de mare ca un meci câștigat de echipa de baschet. Copiii aceștia au nevoie de ajutorul comunității. Zilele lor sunt puține, dar pot fi frumoase. Finanțările primite sunt modeste, astfel că Centrul de Îngrijire Paliatică Sibiu are nevoie de ajutorul comunității.”

Detalii: https://donate.carlwolff.ro/index.php

• Licitează pentru maioul de joc al lui Jared Jordan #10
Licitează pentru Asociația Copil Unicat

Asociatia Copil Unicat – „povestea ta se scrie în fiecare zi! Există o mică diferență între oameni, dar micile diferențe dau naștere la unele mari. Noi, la Asociația Copil Unicat, credem în potențialul copiilor cu nevoi speciale. Credem că în spatele unui diagnostic de afecțiune neuromotorie se află un copil minunat, susținut de părinți pe măsură. Știm că este foarte solicitant, fizic și psihic să crești un copil cu probleme de sănătate. Și cât de important este ca în familie să existe un climat echilibrat și pozitiv, dar mai ales ce impact au sentimentele și gândurile părinților asupra dezvoltării copilului. Asociația Copil Unicat desfășoară anul acesta proiectul ”Mos Crăciun vine la toți copiii!”. Pe lângă banii necesari cadourilor pe care copiii de Secția de Recuperare Copii, din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr.Gh.Preda, Sibiu, le primesc la serbare, Asociația își dorește să cumpere și un scaun de posturare pentru copiii cu dizabilități, necesar pentru desfășurarea ședințelor de terapie ocupațională. În cadrul acestor ședințe, copiii pot confecționa diverse decorațiuni, terapia ocupațională fiind una dintre terapiile la care copiii merg cu drag! Prețul de achiziție pentru scaunul postural este de aproximativ 3400 lei.”

Detalii: https://www.copilunicat.ro/

• Licitează pentru maioul de joc al lui Lucas Tohătan #4
Licitează pentru Agnes

Agnes ”a fost un copil vesel și sănătos până acum 6 săptămâni când a fost diagnosticată cu cardiomiopatie dilatativă, o afecțiune care necesită transplant de cord și care nu se poate trata in România. Ea are doar un an și 2 luni și, din păcate, timpul nu este de partea ei fără aceasta intervenție complexă. Părinții ei au reușit cu mari eforturi și sacrificii să se mute în 3 săptămâni de la aflarea veștii în Germania, la München, locul unde se pare că există o șansă! Până când tatăl ei reușește să se angajeze și ea sa fie introdusă în sistemul lor medical, acești oameni au nevoie de susținere morală și financiară deoarece chiria temporară și costurile primelor comisii medicale nu sunt mici. În momentul de față se așteaptă o cateterizare cardiacă pentru a stabili exact pașii următori.”

Detalii: https://www.facebook.com/groups/2574959829405834/. Aici puteți consulta toată evoluția acestui caz, până la momentul actual, și numerele de cont.

• Licitează pentru maioul de joc al lui Jordan Chatman #25
Licitează pentru A.L.E.G.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen- A.L.E.G.„este activă din 2004 în domeniul prevenirii și combaterii violenței domestice și a promovării egalității și nediscriminării. Credem că sănătatea în relații se poate învăța și lucrăm în special cu tinerii pentru a preveni formarea unor tipare de comportament violent. Într-o relație sănătoasă partenerii comunică în mod deschis și pe picior de egalitate. Recunoașterea din timp a semnelor unei relații nesănătoase poate scuti multă suferință pentru toți cei implicați, inclusiv copii, care vor fi afectați dacă ajung martori la violența între părinți. De aceea, facem din educația pentru prevenire o prioritate. Ajutăm și în procesul de recuperare după o experiență de abuz. În ultimii ani am început să dezvoltăm comunități de suport ale femeilor care s-au confruntat cu violența pentru că știm că de una singură e cu mult mai greu. Din momentul în care își poate spune ”Și eu reușesc!”, o victimă a violenței domestice face un prim pas spre a deveni o învingătoare. Drumul nu e ușor, iar pentru asta are nevoie de sprijin și de exemplele altor femei care au reușit, dar și de ajutor specializat (psiholog, avocat, medici etc.).”

Detalii: https://aleg-romania.eu/

• Licitează pentru maioul de joc al lui Robert David Stan #12
Licitează pentru Larisa Gal

Larisa Gal ”este elevă la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. A terminat clasa a 6-a cu 10 pe linie, când a avut un teribil accident rutier în urma căruia a primit diagnosticul următor: tetrapareză spastică și post traumatism cranio cerebral sever. Ce, nu stiți ce înseamnă o tetrapareză? Înseamnă că acest copil, cu o minte sclipitoare, suferă de o paralizie cerebrală, care i-a afectat toate membrele. Dar, există o șansă, un tratament care o poate ajuta! Tratamentul ei zilnic este de 1000 lei. Pe lângă faptul că implică un efort financiar major, el presupune multă grijă si dedicare din partea celor care o îngrijesc. Toți cei care își doresc să doneze o pot face în contul RO 15 BACX 0000000892172000 ( în lei ), titular Gal Angelica (telefon 0747 143 439), la UNICREDIT, dar și prin intermediul campaniei BC CSU Sibiu!”

• Licitează pentru maioul de joc al lui Radu Paliciuc #3
Licitează pentru Ștefan Potcoavă

Ștefan Potcoavă ”este un baiețel de 6 ani cu tetrapareză spastică, un copil isteț si luptător, care are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare pentru a merge independent. De când s-a născut, micuțul nu a putut să meargă pe picioarele lui. În luna martie a acestui an, părinții l-au dus la o clinică în Germania, unde a fost văzut de mulți medici. Tot acolo, i-au fost confecționate și primele orteze, cu ajutorul cărora a început să meargă. Speranța micuțului la o copilărie normală stă în mâinile noastre – acum are nevoie de 20.000 de euro pentru o operație de șold. După operație va urma recuperarea. Timp de șase săptămâni, micuțul va sta într-un scaun cu rotile. Oamenii care doresc să ajute pot dona în conturile următoare deschise pe numele POTCOAVĂ IOANA: RO69BRDE330SV50325413300 – LEI sau RO24BRDE330SV89888733300 – EURO.”

Detalii aici.

• Licitează pentru maioul de joc al lui Barry Stewart #22
Licitează pentru Donează sânge! Fii erou

Proiectul “Donează sânge! Fii erou” ”este o campanie națională de informare și de conștientizare a populației în legătură cu necesarul sangvin din spitalele României. La nivelul municipiului Sibiu, anul acesta campania efectivă de donare are loc în perioada 16-19 decembrie la Centru de Transfuzie localizat în curtea Spitalului Județean. Invităm cât de mulți cetățeni să facă un gest simplu pentru a salva vieți cu un minim de efort! Timp de 3 săptămâni, voluntarii SSMHS (Societatea Studenților Mediciniști Hipocrates Sibiu) au popularizat proiectul atât în mediul online, cât și prin campanii de informare în școlile și facultățile sibiene. Dorința noastră cea mai mare este să clădim pas cu pas un proiect de educare a populației în ceea ce privește ajutorul pe care îl putem oferi oamenilor din spitalele țării. Astfel, incluzând actul donării în activitățile noastre cotidiene în folosul comunității, putem schimba destinele altora mai puțin norocoși. Încurajăm donarea și în afara perioadei de campanie, centrul de donare fiind deschis de luni până vineri între orele 8 și 13.”

Detalii: https://m.facebook.com/Doneaza.Sibiu.ro/?tsid=0.6584767371842327&source=result

• Licitează pentru maioul de joc al lui Aurelian Gavriloaia #8
Licitează pentru Sabin

Sabin ”este elev în clasa a-II a, la Scoala Gimnazială Nr. 21 din Sibiu. Din cauza unori erori medicale și a lipsei aparaturii, acum Sabin suferă de paralizie cerebrală și se deplasează doar în scaun cu rotile. Sabin a progresat și continuă să progreseze, deoarece facem recuperare continuu, cu terapii costisitoare în străinătate. Avem foarte mare nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a-i putea asigura terapiile și cărucioarele (trebuie schimbate des fiindcă el este în creștere). Sabin învață foarte bine și ne dorim să progreseze tot mai mult pentru a deveni un adult independent.”

Detalii: http://sabinionut.blogspot.com/

• Licitează pentru maioul de joc al lui Rolland Torok #14
Licitează pentru Asociația de Poveste

Asociația De Poveste ”a fost înființată în martie 2017, la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. La momentul actual, prin intermediul a 80 de voluntari, venim în sprijinul a circa 250 copii instituționalizați din cinci centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu. Mijloacele prin care ne îndeplinim scopul sunt prezența săptămânală a voluntarilor în centrele de plasament, cursuri extra-școlare și de dezvoltare personală, programe de orientare profesională, ateliere (re)creative, ieșiri și excursii în afara centrelor de plasament. Pe scurt, Asociația De Poveste e un grup de oameni care se îngrijesc ca și copiii mai puțin favorizați să aibă parte de atenție, zâmbete și experiențe frumoase, astfel încât să se simtă iubiți și importanți! Anul acesta ne dorim ca Moș Crăciun să vină la cei 170 de copii și tineri din centrele de plasament din județul Sibiu cu altfel de cadouri: amintiri de poveste despre distracție la patinoar și petreceri prin care să sărbătorească reușitele din anul acesta alături de prietenii lor, voluntarii asociației. Costul unei ieșiri la patinoar este de 40 lei pentru fiecare copil și include transportul la patinoar, biletul de intrare și taxa de închiriere patine. Pentru organizarea petrecerilor în afara centrelor de plasament costul este de 60 lei pentru fiecare copil, reprezentând transportul, închirierea locației, pizza, suc și tort.”

Detalii: https://asociatiadepoveste.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=10751

• Licitează pentru maioul de joc al lui David Engi #33
Licitează pentru Asociația Sus Inima

Asociația SUS INIMA ”este o organizație de caritate nonguvernamentală, înființată in Sibiu, cu scopul sprijinirii persoanelor afectate de cancer, atât a celor diagnosticate, cât și a familiilor și îngrijitorilor lor. Misiunea asociației este de a elimina efectele cancerului ca o problema majoră de sănătate, prin prevenire, informare și diminuarea suferinței legata de boală.Scopul proiectului este crearea unui spațiu în care pacientul sau aparținătorul să se simtă în sigurantă și înțeles.
De asemenea va fi un loc in care va fi facilitată deprinderea unor noi aptitudini în ceea ce privește practicarea de exerciții fizice de recuperare sau de însușirea de cunoștințe legate de alimentație, oferind posibilitatea de a întâlni diverși specialiști și de a discuta cu ei în detaliu anumite aspecte legate de tratament și de procesul de recuperare ulterior.. În același timp, Centrul vine în sprijinul pacienților și supraviețuitorilor care au nevoie de proteze, peruci, mănuşi pentru limfedem sau calmante.”

Detalii: https://susinima.eu/#despre-noi

Licitația se încheie în 21 decembrie, ora 11:00!

Ultima oră

Comentariul meu